- Berichten
- 43
Vorig weekend haalde ik mijn laatste bacon uit de vriezer. Genoeg reden dus om snel een stuk buikspek te halen en een nieuwe voorraad bacon te maken
Het werd een stuk buispek van 2,5 kg welk ik gerubt heb met 20 gram colorozo zout en 10 gram suiker per pond
Deze heb ik 6 dagen in de koeling gelegd (elke dag even omdraaien) en gisteren afgespoeld
Vervolgens een dag laten drogen in de koeling en vanochtend op de bbq gelegd bij een temperatuur van plm 115?C. Beetje appelhout toegevoegd en vrolijk laten roken. Na ruim 2 uur had het spek een kerntemperatuur van 68?C bereikt en heb ik het van de bbq afgenomen
Even een half uurtje laten rusten en het zwoerd kon er simpel afgetrokken worden, met dit als resultaat
Een heerlijk sappig stuk bacon met een lichte rooksmaak, zodra het afgekoeld is even in plakken snijden en dan kan ik er weer een maandje of 2 tegenaan.
Het werd een stuk buispek van 2,5 kg welk ik gerubt heb met 20 gram colorozo zout en 10 gram suiker per pond

Deze heb ik 6 dagen in de koeling gelegd (elke dag even omdraaien) en gisteren afgespoeld

Vervolgens een dag laten drogen in de koeling en vanochtend op de bbq gelegd bij een temperatuur van plm 115?C. Beetje appelhout toegevoegd en vrolijk laten roken. Na ruim 2 uur had het spek een kerntemperatuur van 68?C bereikt en heb ik het van de bbq afgenomen

Even een half uurtje laten rusten en het zwoerd kon er simpel afgetrokken worden, met dit als resultaat


Een heerlijk sappig stuk bacon met een lichte rooksmaak, zodra het afgekoeld is even in plakken snijden en dan kan ik er weer een maandje of 2 tegenaan.