BasBQ
Beef en Steak

Nieuwe pannetjes inbranden

Peter64

Pitmaster
 
 
Berichten
695
Ideale morgen om mijn nieuwe pannetjes in te branden.
Die oude W47 bewijst toch steeds zijn nut.

1594451964346_IMG_3836.JPG
 

Barbeknoeier08

Tondelzoeker
Berichten
17
Misschien een stomme vraag maar moet je die pannen na aankoop altijd inbranden? Ik dacht dat ze al direct klaar voor gebruik waren en je alleen af en toe moet onderhouden.
 

Peter64

Pitmaster
 
 
Berichten
695
Ja, zien er weer mooi schoon en gebruiksklaar uit.
Alleen is me laatst de seargrate op de tenen gevallen. Dat was minder.
Gelukkig niets aaan de seargrate.
 

Wailer

Stoker
 
 
Berichten
296
De zondagavond is ook uitermate geschikt. Doe nu een ronde. Donderdag dagje vrij.. dan 2e ronde en poffertjes pan en mini skillet . Heb wel weer aan den lijve mogen ondervinden dat gietijzer hitte vasthoudt.. auw...

Doe het overigens met crisco, en begrijp nu heel goed de verschillende toepassingen die je bijvoorbeeld bij bol ziet staan ;). Smelt meteen weg.. en vind het makkelijk te doseren .

Nu maar hopen op mooi resultaat :)

Voor zekerheid donderdag nog een 2e keer dus.. ietsje verwarmen, insmeren en op q op 180-200graden.

Ruikt naar pannekoeken :)

IMG_20200712_201718.jpg


Verstuurd vanaf mijn Pixel 3a met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:

Peter64

Pitmaster
 
 
Berichten
695
Goed bezig.
Heb gisteren ook twee keer auwi auwi gedaan.
 
Laatst bewerkt:

Wailer

Stoker
 
 
Berichten
296
Net 2e en 3e keer gedaan... Volgens mij prima gelukt.

Maar weet iemand wat die plekjes in groene cirkel zijn?

Of gewoon omdat het op BBQ rooster heeft gelegen?

IMG_20200719_154556~2.jpg


Verstuurd vanaf mijn Pixel 3a met Tapatalk
 

Peter64

Pitmaster
 
 
Berichten
695
Zijn het echt kleine putjes (gietgall3tje) of een oppervlakkige verkleuring.?
Ff met schuursponje overheen gaan.
 
Bovenaan Onderaan