- Berichten
- 441
Ok!!!! het moest er vandaag toch eindelijk maar is van komen.....ik heb sinds een paar dagen een mooi nieuw spit van weber in mijn bezit.....
en toevallig sprongen er bij mijn lokale slagertje er ook een paar malse tournedosjes en een kalfsribeye in mijn mandje
dan zit je gewoon op dit fantastische forum die kijken en komt er gewoon een heel leuk recept in deze maand steve en me voorbij......
dus ik dacht combineer dat...... :>
zondag begonnen met het maken van de marinade, en die vast even gevacumeerd.
\

maandag aan het begin van de middag het vlees gesneden.
ik heb de stukken iets groter gehouden zodat ze iets langer op de q konden en toch mooi medium rare konden blijven.



Later bij de marinade gekieperd en weer gevacumeerd.
Tegen het begin van de avond heb ik even een broodje gemaakt, niks bijzonder gewoon een recept van het pakje van het broodmeel en daar wat zeezout en wat tomaatjes aan toegevoegd en na het opwarmen van de bbq even in een klein half uurtje afgebakken.

prima gelukt alleen bodem van het brood was net op het randje had de pizzasteen wel op een rooster verhoger gezet maar denk dat ik daar toch nog iets anders op moet verzinnen als ik de steen weer op de gasser gebruik.
Na een uur of vier marineren het vlees op de pen van het spit geregen:


de rest van de laurier bladen in water geweekt(was bang dat anders de marinade te sterk zou worden heb er twee in de marinade gedaan)

heb er gebakken champignons bij gemaakt een daar beetje van de vlees marinade voor gebruikt voordat de steaks er bij gingen.
En klein stronkje witlof met spek en parmezaan.
kern temp op 53/54 gehouden.



Al met al een goede eerste poging met het spit!
de smaak vonden vrouw lief en ik echt heerlijk, denk alleen dat ik volgende keer een fractie van de rodewijn azijn minder gebruik en een klein beetje extra peper.(maar dat is persoonlijk.
en toevallig sprongen er bij mijn lokale slagertje er ook een paar malse tournedosjes en een kalfsribeye in mijn mandje

dan zit je gewoon op dit fantastische forum die kijken en komt er gewoon een heel leuk recept in deze maand steve en me voorbij......
dus ik dacht combineer dat...... :>
zondag begonnen met het maken van de marinade, en die vast even gevacumeerd.


maandag aan het begin van de middag het vlees gesneden.
ik heb de stukken iets groter gehouden zodat ze iets langer op de q konden en toch mooi medium rare konden blijven.



Later bij de marinade gekieperd en weer gevacumeerd.
Tegen het begin van de avond heb ik even een broodje gemaakt, niks bijzonder gewoon een recept van het pakje van het broodmeel en daar wat zeezout en wat tomaatjes aan toegevoegd en na het opwarmen van de bbq even in een klein half uurtje afgebakken.

prima gelukt alleen bodem van het brood was net op het randje had de pizzasteen wel op een rooster verhoger gezet maar denk dat ik daar toch nog iets anders op moet verzinnen als ik de steen weer op de gasser gebruik.
Na een uur of vier marineren het vlees op de pen van het spit geregen:


de rest van de laurier bladen in water geweekt(was bang dat anders de marinade te sterk zou worden heb er twee in de marinade gedaan)

heb er gebakken champignons bij gemaakt een daar beetje van de vlees marinade voor gebruikt voordat de steaks er bij gingen.
En klein stronkje witlof met spek en parmezaan.
kern temp op 53/54 gehouden.



Al met al een goede eerste poging met het spit!
de smaak vonden vrouw lief en ik echt heerlijk, denk alleen dat ik volgende keer een fractie van de rodewijn azijn minder gebruik en een klein beetje extra peper.(maar dat is persoonlijk.