Hoi, ik ben Paul, en bijna een halve eeuw oud...
Na jaren fanatiek met kolen geBBQt te hebben (Weber), ben ik zo'n 8 jaar geleden overgestapt op gas (ook weer Weber).
En voor op de boot hebben we een Cobb...
Nu is de gasBBQ een beetje aan het eind van zijn latijn (flavorizer staven hebben gaten, de branders zijn niet meer top, de ontsteking werkt niet meer), dus het gaat weer kriebelen.
Maar wat te doen? Een nieuwe gasBBQ? Het probleem is dat we die weliswaar heel veel gebruiken, maar dat de uitdaging er ook een beetje vanaf is.
Of een Kamado voor het onthaasten en genieten van echt lekker eten? Maar dan wordt het helemaal lastig... Welk merk, welke maat, etc. Is een Green Egg beter dan een Kamado Joe en is een Bastard beter dan een Grill Guru? Volstaat een maatje compact of moet je toch echt een large hebben? Ga ik voor nieuw of tweedehands?
En is het wat om alleen een Kamado te hebben? Ik heb gelezen dat deze best snel aan kunnen, maar de lol is slow cooking, dus even snel een stukje vlees erop is geen goed plan?
Of moet ik voor het gemak een nieuwe gasBBQ aanschaffen (lekker snel en gemakkelijk) en een klein Kamadootje erbij nemen (maat small)?
Genoeg redenen dus voor een lekkere zoektocht. En vandaar mijn aanmelding op dit forum. Ik heb er al heel wat informatie afgehaald, en ik verwacht nog meer goede info te kunnen vinden.
Na jaren fanatiek met kolen geBBQt te hebben (Weber), ben ik zo'n 8 jaar geleden overgestapt op gas (ook weer Weber).
En voor op de boot hebben we een Cobb...
Nu is de gasBBQ een beetje aan het eind van zijn latijn (flavorizer staven hebben gaten, de branders zijn niet meer top, de ontsteking werkt niet meer), dus het gaat weer kriebelen.
Maar wat te doen? Een nieuwe gasBBQ? Het probleem is dat we die weliswaar heel veel gebruiken, maar dat de uitdaging er ook een beetje vanaf is.
Of een Kamado voor het onthaasten en genieten van echt lekker eten? Maar dan wordt het helemaal lastig... Welk merk, welke maat, etc. Is een Green Egg beter dan een Kamado Joe en is een Bastard beter dan een Grill Guru? Volstaat een maatje compact of moet je toch echt een large hebben? Ga ik voor nieuw of tweedehands?
En is het wat om alleen een Kamado te hebben? Ik heb gelezen dat deze best snel aan kunnen, maar de lol is slow cooking, dus even snel een stukje vlees erop is geen goed plan?
Of moet ik voor het gemak een nieuwe gasBBQ aanschaffen (lekker snel en gemakkelijk) en een klein Kamadootje erbij nemen (maat small)?
Genoeg redenen dus voor een lekkere zoektocht. En vandaar mijn aanmelding op dit forum. Ik heb er al heel wat informatie afgehaald, en ik verwacht nog meer goede info te kunnen vinden.