- Berichten
- 262
Hoi,
Als tip kreeg ik laatst, denk van iemand hier, als ribrack het pannenrek van de ikea te halen. Dus mijn vriendin was zo lief deze te halen.
Was vandaag niet echt nodig want had maar 1 sparerib, maar toch 3 stukken gesneden en in rekje gedaan. Dat functioneerde prima.
Had bij slager iberico spareribs gehaald. Wilde eigenlijk gewone maar die had hij alleen voorgekookt op voorraad vandaag.
Heb nu meerdere keren iberico vlees geprobeerd (en niet alleen spareribs) en is blijkbaar niet echt mijn ding. Ook vandaag weer. Allereerst was het raktisch onmogelijk vliesje goed te verwijderen, wat een karwei. Normaal krijg ik dit best soepel voor elkaar.
Ook viel me een erg sterke geur op bij het openen van de vacuum verpakking. Als ik niet beter wist zou ik ht een vislucht hebben genoemd. Dit kan niet echt kloppen lijkt me. Van vorige keren staat me deze geur niet bij namelijk.
Heb ze ontdaan van vlies, schoongespoeld en drooggedept. Daarna alleen beetje peper en zout en op de bbq. Dit keer 2uur op 150 graden. Had geen tijd voor 3-2-1 methode.
De grootste teleurstelling kwam toen we gingen eten. Er zat echt praktisch geen vlees aan. De smaak was prima, maar heel weinig vlees, echt heel weinig. Zal ik mijn slager wel even op attenderen. Als hij hiervan op de hoogte is, was een waarschuwing wel prettig geweest.
Gelukkig hadden we ook twee stukjes biefstuk gekocht. En hiermee mijn grill rooster ingewijd
De biefstukjes waren van het irish hereford rund. Alleen klein beetje olie, zout en peper opgedaan en op de grill. Wauw! we eten vaak biefstuken blijft gewoon lekker. En nu ook nog met lekkere grillmarks (tenminste vond ik zelf)
Hieronder paar fototjes, van zowel ribs als biefstuk.
Als tip kreeg ik laatst, denk van iemand hier, als ribrack het pannenrek van de ikea te halen. Dus mijn vriendin was zo lief deze te halen.
Was vandaag niet echt nodig want had maar 1 sparerib, maar toch 3 stukken gesneden en in rekje gedaan. Dat functioneerde prima.
Had bij slager iberico spareribs gehaald. Wilde eigenlijk gewone maar die had hij alleen voorgekookt op voorraad vandaag.
Heb nu meerdere keren iberico vlees geprobeerd (en niet alleen spareribs) en is blijkbaar niet echt mijn ding. Ook vandaag weer. Allereerst was het raktisch onmogelijk vliesje goed te verwijderen, wat een karwei. Normaal krijg ik dit best soepel voor elkaar.
Ook viel me een erg sterke geur op bij het openen van de vacuum verpakking. Als ik niet beter wist zou ik ht een vislucht hebben genoemd. Dit kan niet echt kloppen lijkt me. Van vorige keren staat me deze geur niet bij namelijk.
Heb ze ontdaan van vlies, schoongespoeld en drooggedept. Daarna alleen beetje peper en zout en op de bbq. Dit keer 2uur op 150 graden. Had geen tijd voor 3-2-1 methode.
De grootste teleurstelling kwam toen we gingen eten. Er zat echt praktisch geen vlees aan. De smaak was prima, maar heel weinig vlees, echt heel weinig. Zal ik mijn slager wel even op attenderen. Als hij hiervan op de hoogte is, was een waarschuwing wel prettig geweest.
Gelukkig hadden we ook twee stukjes biefstuk gekocht. En hiermee mijn grill rooster ingewijd

Hieronder paar fototjes, van zowel ribs als biefstuk.




