BasBQ
Beef en Steak

(niet zo) hete kip van de buuf van Ewald

 

Spekkie

Pitmaster
Berichten
593
Stond al even op m'n to-do lijstje, en van het weekend eindelijk aan toe gekomen. Omdat er aantal mee-eters waren die geen pittigheid kunnen verdragen heb ik gekozen voor een mildere boemboe van toko Lien, en de pot sambal er langs gezet voor de liefhebbers.

Eerst de dijen 1u gerookt met een stukje beuken op 150 graden.

Toen de boemboe even aangebakken en losgeroerd met wat water.

Daarna kippendijen erbij en nog 2,5u in het pannetje op 150 graden. Toen ik het daarna doorvoerde viel ie helemaal uit elkaar, met een mooie dikte. Heb niet meer hoeven te binden oid.

Turks broodje, kip, atjar tjampoer. Heerlijke combi. Resultaat; mooi lege pan (dat laatste beetje was nog net op tijd voor de foto)
7474a95f145a93f50b420ef9bc6205e0.jpg
ad103d87d9d66f0c4f565aa56342f5ca.jpg
e842bbe55f4d0cae67db7c5219113152.jpg


654b9d742b1e8576853b557f06248221.jpg

70c26eb8b2f196924f7819dfa09faf7b.jpg
55c7a25b9f44b0c02cc27b1de58686a3.jpg
45114844f21bc89213a2e64a3b390b4f.jpg


Verstuurd vanaf mijn moto x4 met Tapatalk

 
Hadden we best wel gelust, lekker. ;)
 
Dit is zo lekker.... dat je me er snachts voor wakker mag maken
Snel weer eens maken. Ik blijf t zeggen. Kip+BBQ=GOUD.
 
Ziet er erg lekker uit.
deze mildere variant met soto ajam lijkt me ook erg lekker, die gaan we ook eens proberen.
 
Lekker smullen moet dat zijn geweest!
 
Terug
Bovenaan Onderaan