Vandaag voor het eerst Burnt Ends gemaakt. Recept deels van dit forum gehaald en zelf een kleine twist gemaakt;
Mooi stuk buikspek van Beef&Steak, heb deze nog een klein beetje getrimd;
Vervolgens in de zelfgemaakte rub (Piggy BBQ mix, Smokey Goodness) gezet;
Pit voorbereid op 110-130 graden met eikenhout en kersen chunks;
3 uur lang op redelijk constante temperatuur, dus ff een frisje tussendoor;
Toen in alu bak overgezet met boter, rietsuiker, agavesiroop en honing;
Na 1 uur en 15 minuten wat zelfgemaakte BBQ saus erbij en in open bak verder laten garen;
Het was heerlijk;
De bark was zoet en spicy met een bite, sappig en zacht van binnen. Voor herhaling vatbaar, alleen de jongste van de familie had liever beercan chicken gehad;
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
Mooi stuk buikspek van Beef&Steak, heb deze nog een klein beetje getrimd;

Vervolgens in de zelfgemaakte rub (Piggy BBQ mix, Smokey Goodness) gezet;

Pit voorbereid op 110-130 graden met eikenhout en kersen chunks;


3 uur lang op redelijk constante temperatuur, dus ff een frisje tussendoor;


Toen in alu bak overgezet met boter, rietsuiker, agavesiroop en honing;


Na 1 uur en 15 minuten wat zelfgemaakte BBQ saus erbij en in open bak verder laten garen;


Het was heerlijk;


De bark was zoet en spicy met een bite, sappig en zacht van binnen. Voor herhaling vatbaar, alleen de jongste van de familie had liever beercan chicken gehad;

Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro