- Berichten
- 4.941
Vandaag weer eens de BBQ aan gestoken. En gelijk mijn vrouw kunnen uitleggen waarom ik meer dan 1 BBQ nodig heb 
Kippendijen sat? gemarineerd met de standaard marinade.
Olijfolie, Ketjap, bruine basterdsuiker, sjalotjes, knoflook, beetje citroensap, zout en peper. Alles in de ziplock zak en z?n 6u laten marineren. Daarna aan de stokjes rijgen. Best een klus met 2kg dijen
Nasi met spek, prij, ui, paprika, champignon en boontjes en een zakjes nasi kruiden (gekocht, geen recept kunnen vinden om zelf simpel te maken) en gekookte rijst.
Erg leuk om met twee BBQ tegelijk aan de slag te zijn. Op een BBQ heb ik de sat? indirect gelegd. Eerst gerookt met wat appelhout. En vlak voor het serveren even grillen voor de kleur.
Op de andere BBQ heb ik de nasi gemaakt. De nasi vind ik van de BBQ beter als van het fornuis. Toen de groenten flink geschroeid waren in de wok heb ik de deksel op BBQ gedaan. Waardoor een hoop vocht van de groenten konden verdampen en de groentes niet verbranden. Nasi kruiden toe gevoegd en weer even in laten koken. Als laatste de rijst er bij even door roeren en super. Geen plakkerige natte bende. Maar heerlijke nasi. Even warm houden op een heel laag vuur. En toen de sat? gaar was kon alles in een keer op tafel.
Vlees in de marinade
Stokjes rijgen
En BBQ-en maar
Natuurlijk ook wat pindasaus gemaakt. Dat dan weer wel op het fornuis. Vond het een beetje ver gaan om een 3e BBQ buiten te zetten om een pannetje pindasaus te maken. Helaas geen foto van het complete bord. De kindjes hadden honger. Dus we moest even snel handelen.
Groetjes Bram.

Kippendijen sat? gemarineerd met de standaard marinade.
Olijfolie, Ketjap, bruine basterdsuiker, sjalotjes, knoflook, beetje citroensap, zout en peper. Alles in de ziplock zak en z?n 6u laten marineren. Daarna aan de stokjes rijgen. Best een klus met 2kg dijen

Nasi met spek, prij, ui, paprika, champignon en boontjes en een zakjes nasi kruiden (gekocht, geen recept kunnen vinden om zelf simpel te maken) en gekookte rijst.
Erg leuk om met twee BBQ tegelijk aan de slag te zijn. Op een BBQ heb ik de sat? indirect gelegd. Eerst gerookt met wat appelhout. En vlak voor het serveren even grillen voor de kleur.
Op de andere BBQ heb ik de nasi gemaakt. De nasi vind ik van de BBQ beter als van het fornuis. Toen de groenten flink geschroeid waren in de wok heb ik de deksel op BBQ gedaan. Waardoor een hoop vocht van de groenten konden verdampen en de groentes niet verbranden. Nasi kruiden toe gevoegd en weer even in laten koken. Als laatste de rijst er bij even door roeren en super. Geen plakkerige natte bende. Maar heerlijke nasi. Even warm houden op een heel laag vuur. En toen de sat? gaar was kon alles in een keer op tafel.
Vlees in de marinade

Stokjes rijgen

En BBQ-en maar







Natuurlijk ook wat pindasaus gemaakt. Dat dan weer wel op het fornuis. Vond het een beetje ver gaan om een 3e BBQ buiten te zetten om een pannetje pindasaus te maken. Helaas geen foto van het complete bord. De kindjes hadden honger. Dus we moest even snel handelen.
Groetjes Bram.