BasBQ
Beef en Steak

My First Brisket

 
 
 
 
 

MarBQ

Gerijpt
Berichten
3.192
En ook ik ga het proberen!

Brisket van B&S

DSC02905_zps895af083.jpg


Overtollig vet weg gesneden

DSC02907_zps8f407136.jpg


Tijd voor een injectie sessie

DSC02909_zpsd3daaf86.jpg


Even ingepakt om zoveel mogelijk vocht te behouden

DSC02911_zps89d13d70.jpg


En gerubt op de WSM

DSC02912_zpsb675b3b4.jpg


DSC02913_zps799917fb.jpg


Tot later!!

Update 10.00
Pit 107
Kern 56

Update 11.00
Pit 107
Kern 64

Sneak preview

DSC02915_zps07e4864b.jpg


Update 12.00
Pit 107
Kern 66

Update 13.00
Pit 107
Kern 65

Update 13.30
Pit 107
Kern 66

Update 14.00
Pit 107
Kern 66

Update 14.30
Inpakken!

DSC02916_zps94a5278d.jpg


DSC02917_zps85a97127.jpg


Gelijk maar even een BBQ Bacon&Beans toegevoegd!!

DSC02920_zps4f823c83.jpg


Update 15.30
Pit 107
Kern 75

En wat is een goede BBQ sessie zonder een lekker koud biertje!!

DSC02921_zpseec547d3.jpg


Update 16.00
Pit 107
Kern 81

Update 16.30
Pit 107
Kern 87

Update 17.15
Klaar!!
91 graden bereikt en opnieuw ingepakt!!

DSC02922_zpsc8c8a861.jpg


Bonen mogen nog even

DSC02923_zpsace195fb.jpg


Zo, sessie zit er op!!

Brisket uitgepakt een aangesneden

DSC02927_zpsf1823ef2.jpg


Bonen erbij

DSC02928_zps6d281675.jpg


DSC02930_zps08a04810.jpg


Wij vonden het vlees niet tegenvallen. Juist omdat brisket een moeilijk stuk vlees is.
Niet het malste maar ook niet het droogste vlees.
Ik weet niet of ik er snel weer een hele dag aan zou besteden.
Al met al een lekker maaltje en een zeer leervolle run :D

Thanx for watching en tot de volgende X !!

Greetz Marco
 
Het ziet er nu al lekker uit! op naar de BIG 3!

Ben benieuwd hoe jouw ervaringen zullen zijn, waarmee heb jij hem ge?njecteerd?

Ik ben in voorbereiding voor mijn BIG 3 en daar ontbreekt de brisket, dus ga je zeker volgen!

Succes!
 
Hey Fons,
De injectie sessie was met runder bouillon :)
 
spannend, ik ga je volgen.
 
Succes! Ik zou hem gewoon na vijf uur als de bark goed is inpakken in folie. En anders nog even wachten.
 
Ook als de temp nog niet daar is?? :-O
 
Succes en wacht met grote interesse af hoe het eindresultaat straks is :)
 
Succes met je sessie.
Ik blijf even meevolgen als je het niet erg vind :)
 
Heel veel succes. Ik ga je zeker volgen!
 
Dat gaat helemaal goed komen Marco !
 
hij gaat lekker
 
Beetje mosterd na de maaltijd, maar yep, ook als de temperatuur er nog niet helemaal is. Gewoon op het oog koken, is de bark goed na een uur of vijf en zit gaat het er niet helemaal af als je erover wrijft dan kan hij de folie in.
 
Thanx Dennis, Ik denk dat mijn rub best wel vochtig was want hij was niet helemaal droog bij het inpakken.
Maar liever een sappig stukje vlees dan een droge bark en droog vlees!! ;)
 
Hij gaat lekker (worden ;o))
 
Terug
Bovenaan Onderaan