D
Demi.E
Gast
Goede middag BBQ vrienden,
Hierbij mijn aller eerste Beer Can Chicken op de GrillGuru van gisteren.
De rub die ik gemaakt hebt bestond uit:
- Smokey Paprika poeder.
- Mosterdzaad gemalen.
- Bruine suiker.
- Cayenne poeder
- Chili poeder
- knoflook
- peper en zout.
De rub deed ik opgevoel maken.
Ik heb 2 biologische kippen gehaald en die van binnen gekruid met de zelf gemaakte RUB en verse rozemarijn,
daarmee klaar te zijn heb ik ze van buiten gemarineerd.
Na met marineren heb ik ze even een uurtje laten rusten in de koelkast. toen ze aan het rusten waren heb ik de BBQ aangezet en naar een temp. van 180 graden gebracht. na ongeveer een uurtje heb ik de kip uit de koelkast gehaald en ze op blik gezet, tussen de huid en het vel wat boter gedaan en met wat bier ge?njecteerd. na dit alles mochten ze de BBQ in, De thermometer er in en wachten maar.
Na ongeveer 1 uur en 15 minuten waren ze klaar.
Alle 2 de kippetjes eraf gehaald en zown 5 minuten laten rusten, na het rusten de blikjes eruit gehaald en de kip schoongemaakt. Ze waren heerlijk.
ik hoop er voldoende informatie en foto's bij toegevoegd te hebben en hoop een Tokkie verdient te hebben :blush:
tot snel!!
( zie hieronder de foto's )
Hierbij mijn aller eerste Beer Can Chicken op de GrillGuru van gisteren.
De rub die ik gemaakt hebt bestond uit:
- Smokey Paprika poeder.
- Mosterdzaad gemalen.
- Bruine suiker.
- Cayenne poeder
- Chili poeder
- knoflook
- peper en zout.
De rub deed ik opgevoel maken.
Ik heb 2 biologische kippen gehaald en die van binnen gekruid met de zelf gemaakte RUB en verse rozemarijn,
daarmee klaar te zijn heb ik ze van buiten gemarineerd.
Na met marineren heb ik ze even een uurtje laten rusten in de koelkast. toen ze aan het rusten waren heb ik de BBQ aangezet en naar een temp. van 180 graden gebracht. na ongeveer een uurtje heb ik de kip uit de koelkast gehaald en ze op blik gezet, tussen de huid en het vel wat boter gedaan en met wat bier ge?njecteerd. na dit alles mochten ze de BBQ in, De thermometer er in en wachten maar.
Na ongeveer 1 uur en 15 minuten waren ze klaar.
Alle 2 de kippetjes eraf gehaald en zown 5 minuten laten rusten, na het rusten de blikjes eruit gehaald en de kip schoongemaakt. Ze waren heerlijk.
ik hoop er voldoende informatie en foto's bij toegevoegd te hebben en hoop een Tokkie verdient te hebben :blush:
tot snel!!
( zie hieronder de foto's )








