- Berichten
- 732
Gisteren de sprong gewaagd en mijn eerste BCC vast gelegd op de gevoelige chip. Ik heb gekozen voor een paar ingredienten, plain and simple. Allereerst 's ochtends al de coleslaw gemaakt van Dominique (helaas geen foto van alle ingredienten). Kan ik heel kort over zijn, dit is een blijvertje. Top
Voor de kip heb ik een rub gemaakt van:
1 EL Fiddes Payne cajun seasoning
2 EL Stubbs Bar-B-Q Spice Rub
olie om de kip in te smeren
Alles lekker een halve dag laten marineren.
Sweet Baby Ray's Honey BBQ Sauce om aan het eind de kip in te kwasten
Handje vol applewood chips voor het rooksmaakje (gelijk aan het begin van de sessie erbij gedaan)
En dan hier het foto verslag:

de ingredienten

in z'n nieuwe jasje

het gereedschap

oeps, even 't koppie erbij en de schuifjes wat verder dicht

het eindresultaat in de SBR sauce

nadat we hem een poot hadden uitgedraaid
De kip heeft een anderhalf uur onder het deksel gezeten. Hierna was hij supermals en hemels lekker sweet en spicy. Samen met de coleslaw en de gebakken aardappeltjes een top maaltijd.
Enjoy,
Henk
Voor de kip heb ik een rub gemaakt van:
1 EL Fiddes Payne cajun seasoning
2 EL Stubbs Bar-B-Q Spice Rub
olie om de kip in te smeren
Alles lekker een halve dag laten marineren.
Sweet Baby Ray's Honey BBQ Sauce om aan het eind de kip in te kwasten
Handje vol applewood chips voor het rooksmaakje (gelijk aan het begin van de sessie erbij gedaan)
En dan hier het foto verslag:

de ingredienten

in z'n nieuwe jasje

het gereedschap

oeps, even 't koppie erbij en de schuifjes wat verder dicht

het eindresultaat in de SBR sauce

nadat we hem een poot hadden uitgedraaid
De kip heeft een anderhalf uur onder het deksel gezeten. Hierna was hij supermals en hemels lekker sweet en spicy. Samen met de coleslaw en de gebakken aardappeltjes een top maaltijd.
Enjoy,
Henk