- Berichten
- 38
Om de dag een goede invulling te geven bedacht ik me de BGE maar weer aan te steken. Deze keer koos ik voor een kipgerecht.
Wat heb ik gedaan:
4 kippendij filets zonder huid in een rub gelegd (rub van chili-knoflookpoeder-komijn-gemberpoeder-thym-oregano-limoensest).
Deze kippendijtjes heb ik in een 2x dikkere plak (apart laten snijden bij de slager) rauwe ham ingepakt.
In een muffinvorm hem ik een klontje boter gedaan en hierin de kippenbomb met de "sluiting" naar beneden gelegd.
Dit heb ik op mijn BGE op 140?C voor 1 uur laten garen. Na 1 uur heb ik de kerntemperatuur gemeten en deze was 86?C, genoeg dus om 'm eraf te halen. Nu staat die ingepakt af te koelen en wordt de avondmaaltijd verder bereid. Straks hoop ik dat het net zo smaakt als dat het nu ruikt.
Wat heb ik gedaan:
4 kippendij filets zonder huid in een rub gelegd (rub van chili-knoflookpoeder-komijn-gemberpoeder-thym-oregano-limoensest).
Deze kippendijtjes heb ik in een 2x dikkere plak (apart laten snijden bij de slager) rauwe ham ingepakt.
In een muffinvorm hem ik een klontje boter gedaan en hierin de kippenbomb met de "sluiting" naar beneden gelegd.
Dit heb ik op mijn BGE op 140?C voor 1 uur laten garen. Na 1 uur heb ik de kerntemperatuur gemeten en deze was 86?C, genoeg dus om 'm eraf te halen. Nu staat die ingepakt af te koelen en wordt de avondmaaltijd verder bereid. Straks hoop ik dat het net zo smaakt als dat het nu ruikt.
