- Berichten
- 1.935
Gisteravond een zeer geslaagd experiment gedaan, Muffaletta pinwheel steaks
en erbij roseval/truffel aardappel roosjes en tomatensalade.
Misschien hebben jullie wel eens van de Muffaletta sandwich uit New Orleans gehoord.
Voor degenen die dat niet weten, een Muffaletta (door de Italiaanse immigranten meegenomen naar de VS) is een groot rond plat brood die rijkelijk wordt belegd met Italiaanse vleeswaren en Kaas, Salami, Mortadella, Ham, Provolone en Mozzarella. Maar het allerbelangrijkste is de olijvensalade waar de Muffaletta mee begonnen wordt en ook ge?indigd wordt met beleggen.
Daarna wordt de muffaletta in punten gesneden en is het smullen geblazen.
De olijvensalade is in de VS gewoon te koop in de Deli's maar kan ook zelf worden gemaakt.
Normaal gesproken maak ik de olijvensalade zelf maar mijn wederhelft kwam zomaar een potje tegen bij de Jumbo
Terug naar het experiment, Muffaletta pinwheel steaks
Ik heb een Australian Grain fed Bavette genomen en die wat platter geslagen (een skirt kan ook worden gebruikt)
beetje Peper en een snufje zout erop en verder belegd met Knoflook, Rozemarijn, Peterselie,Olijvensalade, de vleeswaren en kaas
In plaats van Provolone en Mozzarella heb ik geraspte Grana Padano en Raclette kaas gebruikt
Oprollen, slagerstouw eromheen en pinwheel steaks ervan snijden.
2 minuten per kant direct grillen en daarna indirect doorgaren tot een kerntemp. van 50 graden Celsius
En toen was het even stil aan tafel, dit is echt superlekker. =P~
en erbij roseval/truffel aardappel roosjes en tomatensalade.
Misschien hebben jullie wel eens van de Muffaletta sandwich uit New Orleans gehoord.
Voor degenen die dat niet weten, een Muffaletta (door de Italiaanse immigranten meegenomen naar de VS) is een groot rond plat brood die rijkelijk wordt belegd met Italiaanse vleeswaren en Kaas, Salami, Mortadella, Ham, Provolone en Mozzarella. Maar het allerbelangrijkste is de olijvensalade waar de Muffaletta mee begonnen wordt en ook ge?indigd wordt met beleggen.
Daarna wordt de muffaletta in punten gesneden en is het smullen geblazen.
De olijvensalade is in de VS gewoon te koop in de Deli's maar kan ook zelf worden gemaakt.
Normaal gesproken maak ik de olijvensalade zelf maar mijn wederhelft kwam zomaar een potje tegen bij de Jumbo
Terug naar het experiment, Muffaletta pinwheel steaks
Ik heb een Australian Grain fed Bavette genomen en die wat platter geslagen (een skirt kan ook worden gebruikt)
beetje Peper en een snufje zout erop en verder belegd met Knoflook, Rozemarijn, Peterselie,Olijvensalade, de vleeswaren en kaas
In plaats van Provolone en Mozzarella heb ik geraspte Grana Padano en Raclette kaas gebruikt
Oprollen, slagerstouw eromheen en pinwheel steaks ervan snijden.
2 minuten per kant direct grillen en daarna indirect doorgaren tot een kerntemp. van 50 graden Celsius
En toen was het even stil aan tafel, dit is echt superlekker. =P~


















