- Berichten
- 4.941
Vandaag weer eens lekker aan de BBQ gestaan. Omdat ik afgelopen fotowedstrijd verzaakt had (had mn materiaal niet op orde) en ik het een leuk initiatief vind. Werd het tijd om weer eens aan de foto wedstrijd mee te doen. Dus de BBQ ging aan.
Heerlijk beefrolletjes gemaakt. Met wat aardappel en boontjes. En als dessert Moelleux. Het is niet helemaal naar wens gegaan. Maar toch erg leuk om te doen.
Eerst een paar kiekjes van het hoofdgerecht.
En dan nu het dessert.
100gr pure chocolade
110gr roomboter
100gr suiker
50gr tarwebloem
2 eieren
2 eidooiers.
Eerst de chocolade gesmolten met de boter. Deze moet daarna afkoelen tot zn 35gr. Dit om te voorkomen dat het ei gaat koken in het beslag.
Daarna suiker en het de eieren en eidooiers mengen en kloppen. En als laatste de bloem er bij. Tot het een mooie massa word.
Vervolgen temperatuur van de choco checken en door het beslag.
De eerste ronde had ik in muffin vormpjes gedaan. Dat zag er wel goed uit. Maar zijn iets te lang op de bbq geweest. Dus helaas niet zacht meer van binnen.
De smaak was er niet minder om. En ze waren wel op gegaan.
Maar ik had gelukkig nog wat over en dat is in een oven schaaltje gegaan. Welke precies 10min bij 200gr op de BBQ is gegaan. En dat was feest. Kwam gelukkig los uit het schaaltje. En plof op het bord. Wat ijs er bij en smullen maar
Het is weliswaar geen foto voor in een kookboek. Maar wel heerlijk en leuk om eens iets anders op de BBQ te maken dan vlees. Volgende keer iets minder in de vormpjes doen. En korter er op. Gaan we denk ik wel vaker maken. Zeker met een huis vol dames hier
Groeten Bram.
Heerlijk beefrolletjes gemaakt. Met wat aardappel en boontjes. En als dessert Moelleux. Het is niet helemaal naar wens gegaan. Maar toch erg leuk om te doen.
Eerst een paar kiekjes van het hoofdgerecht.


En dan nu het dessert.
100gr pure chocolade
110gr roomboter
100gr suiker
50gr tarwebloem
2 eieren
2 eidooiers.

Eerst de chocolade gesmolten met de boter. Deze moet daarna afkoelen tot zn 35gr. Dit om te voorkomen dat het ei gaat koken in het beslag.


Daarna suiker en het de eieren en eidooiers mengen en kloppen. En als laatste de bloem er bij. Tot het een mooie massa word.

Vervolgen temperatuur van de choco checken en door het beslag.


De eerste ronde had ik in muffin vormpjes gedaan. Dat zag er wel goed uit. Maar zijn iets te lang op de bbq geweest. Dus helaas niet zacht meer van binnen.




De smaak was er niet minder om. En ze waren wel op gegaan.
Maar ik had gelukkig nog wat over en dat is in een oven schaaltje gegaan. Welke precies 10min bij 200gr op de BBQ is gegaan. En dat was feest. Kwam gelukkig los uit het schaaltje. En plof op het bord. Wat ijs er bij en smullen maar



Het is weliswaar geen foto voor in een kookboek. Maar wel heerlijk en leuk om eens iets anders op de BBQ te maken dan vlees. Volgende keer iets minder in de vormpjes doen. En korter er op. Gaan we denk ik wel vaker maken. Zeker met een huis vol dames hier

Groeten Bram.