BasBQ
Beef en Steak

Mosselen uit de DO (alcoholvrij)

roelduyss

Kooltjesharker
 
Berichten
197
Op voorhand: excusez moi voor de foto's, zal deze post binnenkort bijwerken met de juiste foto's maar ik kook op gevoel en nu weet ik nog wat ik allemaal gedaan heb...

Komende week zal ik de foto's van de stappen hier erbij plaatsen


Ingredienten:
  • 250ml koksroom
  • 250ml groentefond
  • 4 grote tenen knoflook
  • 250 gr fijne soepgroenten (of zelf klein gesneden wortel, prei etc etc)
  • 2 a 2,5 kg mosselen
  • 100 gr zongedroogde tomaten op olie (uitgelekt gewicht)
  • scheutje "vet" om aan te bakken (vloeibare boter, roomboter, olie -> whatever).

En natuurlijk een DO.

We beginnen met een fikkie. In de starter een mix van wat kooltjes met een paar handjes (klein prut) houtkool en hier het vuur ontstoken.
Ik had niet genoeg brandhout om de DO boven een vuur te hangen dus ik heb 3 klinkers in een driehoek gelegd en daar gaat zometeen de briketten/houtskool mix in.

Terwijl de starter zijn werk doet is het voeder voorbereid tijd:
  • Was de mosselen en gooi kapotte en mosselen die niet sluiten weg
  • plet de knoflook onder een breed mes en snij deze in grove stukken
  • Snij de zon gedroogde tomaatjes ook in grove stukken
  • meng de koksroom en de groente fond en warm dit een beetje op (handwarm). Ik heb dit gedaan omdat de koksroom uit de koelkast kwam en de fond ook frisjes was. Ik wilde niet dat mijn DO zou "schrikken"
  • speel nog even met je kinderen (of partner) totdat de kolen op termperatuur zijn
  • doe de kolen in de Q en plaats de DO hier boven, laat de pan ff goed heet worden
  • Smelt de boter en fruit de knoflook
  • Voeg de groenten en tomaten toe en laat dit even bakken (wel roeren)
  • Voeg de mosselen toe, ik heb een 6qt, daar ging een mooie 2 a 2,5 kg in
  • giet hier de room/fond mengsel overheen en leg het deksel er op.
    0dc6a25c55d49df59d384543fcf73bf9.jpg

  • Zodra je het wonderschone geluid van een trillend deksel hoort schep je de mosselen om. Doe dit na een 5 min nog eens. Nu kan je inschatten hoelang het ongeveer nog gaat duren (vanaf het moment dat de "room" kookte duurde het bij mij ongeveer 6 a 7 min)
  • Zet de DO op tafel en schep de borden maar vol!

Smakelijk

Sneak preview van het resultaat:

5dd379b118c15b39bfdb60e317f6095e.jpg

 

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.291
Lekker!
Binnenkort ook maar eens zoiets klaarmaken :)
 

Veen

Stoker
 
 
 
Berichten
274
Dank voor het delen van dit recept! Snel een keer maken.
 
Bovenaan Onderaan