BasBQ
Beef en Steak

Morgen mijn eerste low & slow

 
 

lollie-be

Kooltjesharker
Berichten
110
Mijn eerste low&slow zal een PP zijn.
Ik denk dat ik de minion methode ga gebruiken om de temp laag te houden.
Onder de PP had ik gedacht om een bakje met appelsap en whisky zetten ipv water.
Zou dit een meerwaarde zijn?
Verder gebruik ik het wedstrijdrecept van Noskos.
Vandaag de BBQsaus gemaakt. Achteraf gezien dat het beter is om die een paar weken vroeger te maken.
hopelijk is de smaak niet te sterk.
 
Gewoon water doen joh voor de 1ste keer! Succes!
 
santino en JaapAap +1
 
Ok bedankt. Dacht dat die smaken ook in het vlees zouden trekken.
 
lollie-be zei:

zeker een groot misverstand,,dr zijn ook die nog steeds denken dat kip een bier smaak krijgt op met bier gevult blik.
daarvoor is de biersmaak te zwak en die zal de marinade en kruiden smaken nooit kunnen halen.
knoflook in een stoombadje werkt wel als t vlees niet te sterk gekruid is.althans dat is mn ervaring met ribs .

lollie-be zei:
Mijn eerste low&slow zal een PP zijn.

is gewaagd: mijn 1e low/slow voor t zelfvertrouwen waren ribjes en beenham en pas veel later PP.
maar met goed inlezen en geduld zal t best te doen zijn.
sucses met de sessie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan