- Berichten
- 865
Vanmorgen dacht ik, dit is een mooie dag om worst te maken... Dus drie deuren verder de slager een is opgezocht en wat schouder en rugvet gehaald 3 kilo totaal.... En nog een keer terug om darm te halen, want die was ik vergeten..
Omdat de Drentse kosterworst zo goed bevallen was heb ik van 1 kilo dat recept aangehouden, van de andere 2 kilo heb ik een eigen recept met knoflook en venkel gebruikt..
Vlees gesneden zodat het de vriezer in kan:

Kruiden klaar gezet:

Darmpjes spoelen:

Het vlees door de molen gehaald en gekruid en gemengd... Dus klaar voor de stopbus:


Zodemieters, wat werkt dat heerlijk vergeleken met vullen met keukenmachine.. had zo een lading worst gevuld..
Alleen de darm om de vulpijp was wat lastiger dan bij ds keukenmachine en er blijft wat meer in de bus achter.. maar daar is een lekkere hamburger van te maken..
De worst:


Bijna alles was goed gegaan, was alleen de yoghurt vegeten toe te voegen, dis hopen op veel goede bacteri?n...
Nu eerst 3 dagen op 20 graden en 90% rv, en dan een week of 8 op 13 graden 70% rv..
Omdat de Drentse kosterworst zo goed bevallen was heb ik van 1 kilo dat recept aangehouden, van de andere 2 kilo heb ik een eigen recept met knoflook en venkel gebruikt..
Vlees gesneden zodat het de vriezer in kan:

Kruiden klaar gezet:

Darmpjes spoelen:

Het vlees door de molen gehaald en gekruid en gemengd... Dus klaar voor de stopbus:


Zodemieters, wat werkt dat heerlijk vergeleken met vullen met keukenmachine.. had zo een lading worst gevuld..
Alleen de darm om de vulpijp was wat lastiger dan bij ds keukenmachine en er blijft wat meer in de bus achter.. maar daar is een lekkere hamburger van te maken..
De worst:


Bijna alles was goed gegaan, was alleen de yoghurt vegeten toe te voegen, dis hopen op veel goede bacteri?n...
Nu eerst 3 dagen op 20 graden en 90% rv, en dan een week of 8 op 13 graden 70% rv..