BasBQ
Beef en Steak

MOMO Balls - Een variant op de MOINK Balls

Koopman

Tondelzoeker
Berichten
11
Gezien we hier thuis niet allemaal varkensvlees eten was er een uitdaging om MOINK Balls te maken. Alweer ruim een jaar geleden vroeg ik hier jullie hulp voor een goede vervanger van bacon / varkensvlees. Met deze tips ben ik dan eindelijk aan de slag gegaan (het mocht even duren), met als resultaat MOMO Balls. Het zijn tenslotte rundergehaktballen in een jasje van rund!

Voor de balletjes ben ik uitgegaan van het recept van NOSKOS. Hier heb ik drie varianten van gemaakt, de eerste met Bresaola na de tip van @Laurens , de tweede variant is ingewikkeld in runder rookvlees en om voor mezelf wel vergelijkingsmateriaal te creëren heb ik ook nog een aantal klassieke MOINK balls gemaakt met ontbijtspek.

Ontwerp zonder titel.png


Na alles gemengd te hebben, ingerold in de Bresaola, rookvlees en ontbijtspek is het klaar om de BBQ aan te steken en de ballen even te laten opstijven in de koelkast.

Ontwerp zonder titel (1).png


En zo gingen ze de BBQ op. Na een uur (en 60 graden kern) ingesmeerd met BBQ saus. Nog een halfuur doorgaren tot ze de 70 graden hebben bereikt en ze mochten eraf.

En wat zijn ze lekker geworden. De bresaola wordt wat knapperiger dan het rookvlees maar stuk voor stuk zijn ze erg lekker en ook uniek van smaak. Ik kan geen favoriet kiezen ieder geval. Zeker het proberen waard.

De volgende keer wil ik experimenteren met kalkoen bacon. Ik heb het alleen nog maar gevonden als gesneden blokjes dus ik moet nog even opzoek naar plakken. Daarnaast ben ik er nog niet helemaal uit hoe ze dan moeten heten met het geluid van een kalkoen 🦃.
 
je hebt mooi ballen 😉.

Bij de Albert Heijn kan je plakken kalkoen bacon bestellen.
 
Gezien we hier thuis niet allemaal varkensvlees eten was er een uitdaging om MOINK Balls te maken. Alweer ruim een jaar geleden vroeg ik hier jullie hulp voor een goede vervanger van bacon / varkensvlees. Met deze tips ben ik dan eindelijk aan de slag gegaan (het mocht even duren), met als resultaat MOMO Balls. Het zijn tenslotte rundergehaktballen in een jasje van rund!

Voor de balletjes ben ik uitgegaan van het recept van NOSKOS. Hier heb ik drie varianten van gemaakt, de eerste met Bresaola na de tip van @Laurens , de tweede variant is ingewikkeld in runder rookvlees en om voor mezelf wel vergelijkingsmateriaal te creëren heb ik ook nog een aantal klassieke MOINK balls gemaakt met ontbijtspek.

Bekijk bijlage 43266

Na alles gemengd te hebben, ingerold in de Bresaola, rookvlees en ontbijtspek is het klaar om de BBQ aan te steken en de ballen even te laten opstijven in de koelkast.

Bekijk bijlage 43267

En zo gingen ze de BBQ op. Na een uur (en 60 graden kern) ingesmeerd met BBQ saus. Nog een halfuur doorgaren tot ze de 70 graden hebben bereikt en ze mochten eraf.

En wat zijn ze lekker geworden. De bresaola wordt wat knapperiger dan het rookvlees maar stuk voor stuk zijn ze erg lekker en ook uniek van smaak. Ik kan geen favoriet kiezen ieder geval. Zeker het proberen waard.

De volgende keer wil ik experimenteren met kalkoen bacon. Ik heb het alleen nog maar gevonden als gesneden blokjes dus ik moet nog even opzoek naar plakken. Daarnaast ben ik er nog niet helemaal uit hoe ze dan moeten heten met het geluid van een kalkoen 🦃.
Mokluk?
 
Dit zijn de betere tests! Aangezien je niet kan kiezen wil ik best deelnemen als jurylid! Breng maar een paar van die lekkere ballen langs!
 
Lekker gemaakt! Ben ik ook we heel nieuwsgierig naar.

Naar de naam voor bij kalkoen ook wel.
 
Creatief bezig geweest. Ziet er goed uit!
 
Knap gedaan, zien er super uit!
 
Wat een ballen spektakel, lekker 3 smaken gemaakt
 
Super gaaf om deze variaties te zien. Hier gaan we zeker wat mee doen
 
Leuke variant! Vrouwlief hier ook geen fan van varkensvlees dus bedankt voor het alternatief
 
Dat ziet er uit als een setje lekkere ballen!
Leuke variatie.
 
Bij een volgend testrondje kun je ook eens proberen alleen gehakt te gebruiken en te omwikkelen met lekkere rook! Mager rookvlees lijkt mij niet zo logisch. Spek natuurlijk wel, maar als dat niet mag, laat het dan weg en laat het vettere gehakt de rook lekker opnemen.
 
Leuk al die variaties! Met name de bresola variant lijkt me goed om binnenkort ook eens te proberen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan