- Berichten
- 240
Onlangs een mooi stukje iberico pluma besteld (530 gram) en het werd tijd dit te bereiden. Na de iberico spareribs van een paar weken geleden waren de verwachtingen hoog gespannen...en ze kwamen uit! En over pluma blijkt op dit forum en verder online nog niet zoveel te vinden dus toch maar even een draadje aan wagen.
Wel een weekendje op de camping dus de 23” kamado is gekrompen tot een 13”. Dat is wel even wennen (was voor het eerst dat ik deze zelf gebruikte), niet alleen qua diameter maar ook in afstand tot de houtskool. Het oppervlakte voor indirect wordt ook wel erg klein zo. Als iemand daar nog tips voor heeft dan graag want de helft van de moinkballs waren iets krokanter dan gewenst
. Nu maakt dat hiermee niet zo uit maar zou met bijvoorbeeld beef ribs wel zonde zijn. Anyway, oefening baart kunst dus een goede reden het veldje hier met regelmaat uit te roken.
Moinkballs dus deels te krokant maar verder dikke prima obv een beefrub en een standaard bbq saus (was m’n kwastje vergeten dus bbq saus smeren moest met een lepel). Ze waren al op voordat er een bord in de buurt was.
Over de iberico pluma raken we niet uitgesproken, wat is dat lekker zeg! Beetje peper en zout en meer dan een lekker hoog temperatuurtje heeft het absoluut niet nodig. Dus 2x ongeveer 3 minuten tot 62 graden kern en het was smullen! Patat van de camping maakte het verhaal compleet
. Duurde helaas wel wat lang voordat de patat er was dus de pluma werd net iets minder rosé maar evengoed bleef het sappig en smullen. Oja, voor de vitamine en ook nog wat paprika gegrild en in een knoflookolie laten trekken. Allemaal lekker basic....camping style
Moinkballs:
De iberico:
Wel een weekendje op de camping dus de 23” kamado is gekrompen tot een 13”. Dat is wel even wennen (was voor het eerst dat ik deze zelf gebruikte), niet alleen qua diameter maar ook in afstand tot de houtskool. Het oppervlakte voor indirect wordt ook wel erg klein zo. Als iemand daar nog tips voor heeft dan graag want de helft van de moinkballs waren iets krokanter dan gewenst

Moinkballs dus deels te krokant maar verder dikke prima obv een beefrub en een standaard bbq saus (was m’n kwastje vergeten dus bbq saus smeren moest met een lepel). Ze waren al op voordat er een bord in de buurt was.
Over de iberico pluma raken we niet uitgesproken, wat is dat lekker zeg! Beetje peper en zout en meer dan een lekker hoog temperatuurtje heeft het absoluut niet nodig. Dus 2x ongeveer 3 minuten tot 62 graden kern en het was smullen! Patat van de camping maakte het verhaal compleet


Moinkballs:



De iberico:



