BasBQ
Beef en Steak

Moink balls

 

Fredot

Sprokkelaar
Berichten
45
Net lid geworden en nu de eerste bevindingen.  Uurtje over dus moink balls gemaakt. Of iets wat er op lijkt in ieder geval. Worstjes van de slager  tot balletjes gedraaid, spekkie er om heen em op 110 graden uurtje op de kamado. Daarna aflakken met een sausje, nog een half uurtje en smullen maar. Geen echte moink balls ok? maar wel lekker.
 
In dat geval mag je het met kleine letters schrijven ;)
 
Fred, als je de mogelijkheid om dit op kerntemperatuur te doen ipv tijd, dan geniet dit de voorkeur.
1,5h is eigenlijk te lang voor het mooie.
Als je als eindtemperatuur zo'n 68?C aanhoud, dan heb je smakelijkere ballen.

Mac
 
Oh ja MOINK  :(( :-$
 
probeer foto toe te voegen, lukt alleen niet. :-S
 
Ik ben benieuwd naar jou ballen  :p
 
ik verwacht we foto's hoor  ;)
 
Show me your balls please.....
 
Best lastig die foto toevoegen. Eerste keer h?.
Maar dit zijn ze geworden. Ik moet zeggen ze smaakten prima



Volgende keer zal ik ze helemaal zelf maken volgens origineel recept en zeker de kerntemperatuur in de gaten houden.
Alhoewel ik al heel lang BBQ, pas sinds een half jaar keramisch. Veel oefenen nog. Voor dit weekend in ieder geval spare ribs en
PP op het programma. O ja en een sukade(schoonmoeder jarig). Maar die gaat dan hot and fast.
 
Mooie ballen!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan