- Berichten
- 125
Er zijn van die dagen dat alles samen komt. Een maand geleden hebben we al een datum geprikt om bij vrienden te barbecueën. Na alle kou, regen, weer en wind van afgelopen maand begon zondag ineens het zonnetje te schijnen. Zij zorgen voor zoete aardappelfrietjes en gegrilde groente, ik voor het vlees en een toetje.
Omdat zij me wel eens over MOINK balls hebben horen orakelen, maar ze zelf nog nooit gegeten hebben vond ik het hoog tijd om ze kennis te laten maken met dit bbq-fenomeen.
Uiteraard volgens het enige echte manier te werk gegaan: Italiaanse gehaktballetjes, bbq kruiden en spek. Daarna langzaam garen en op het eind nog insmeren met barbecuesaus. De mannen bij de barbecue met een graansmoothie, de dames aan het kletsen, de kids op de trampoline. Echt een topdag! De ballen vielen bij iedereen in de smaak (maar dat wisten wij natuurlijk allang)!
Het toetje is mijn vaste "snel maar lekker" toetje: gegrilde ananas, gemarineerd in agavesiroop, limoensap en kaneel. Serveren met een bolletje vanille-ijs en een toef slagroom. Niet heel fotogeniek, wel erg lekker!
De plaatjes bij het praatje:
Omdat zij me wel eens over MOINK balls hebben horen orakelen, maar ze zelf nog nooit gegeten hebben vond ik het hoog tijd om ze kennis te laten maken met dit bbq-fenomeen.
Uiteraard volgens het enige echte manier te werk gegaan: Italiaanse gehaktballetjes, bbq kruiden en spek. Daarna langzaam garen en op het eind nog insmeren met barbecuesaus. De mannen bij de barbecue met een graansmoothie, de dames aan het kletsen, de kids op de trampoline. Echt een topdag! De ballen vielen bij iedereen in de smaak (maar dat wisten wij natuurlijk allang)!
Het toetje is mijn vaste "snel maar lekker" toetje: gegrilde ananas, gemarineerd in agavesiroop, limoensap en kaneel. Serveren met een bolletje vanille-ijs en een toef slagroom. Niet heel fotogeniek, wel erg lekker!
De plaatjes bij het praatje:
Laatst bewerkt: