Vandaag lekker vroeg klaar met werken duss voor de 1e keer iets maken op mijn 1e weber.
In mijn middag pauze thuis alvast de Rub en de BBQ saus gemaakt om na mijn werk meteen aan de slag te kunnen met de balletjes en de Q.
Ik heb het recept gevolgd van Noskos uit het boek Het Vuur de Baas en het ging allemaal redelijk soepel. Alleen op het laatst toen ik de balletjes in de saus dompelde en ze weer terug op het rooster legde ging de temp omhoog naar de 140 ik denk zelf dat dit komt omdat de deksel wat langer is open geweest maar weet het natuurlijk niet zeker. Ik heb gewoon een brikettenhouder gevuld met briketten en er een paar aangestoken erboven op gelegd dit ging wel een beetje moeilijker in een grote briketten starter dus heb gelijk een kleine besteld. Hiernaast een lekbak geplaatst zonder water. Ik lees ook dat veel mensen er water in doen is dit fijner ???
Toen de Balls erop gingen een blokje kersen hout erop gegooid en dit was ook genoeg.
Maar goed hier onder een paar fotos met het resultaat. Ik moet zeggen ze waren Heerlijk!!! We waren met 4 en ze waren zo weg hahaha
Net de Pekel klaar gemaakt voor de beer can chicken voor zondag!!

In mijn middag pauze thuis alvast de Rub en de BBQ saus gemaakt om na mijn werk meteen aan de slag te kunnen met de balletjes en de Q.
Ik heb het recept gevolgd van Noskos uit het boek Het Vuur de Baas en het ging allemaal redelijk soepel. Alleen op het laatst toen ik de balletjes in de saus dompelde en ze weer terug op het rooster legde ging de temp omhoog naar de 140 ik denk zelf dat dit komt omdat de deksel wat langer is open geweest maar weet het natuurlijk niet zeker. Ik heb gewoon een brikettenhouder gevuld met briketten en er een paar aangestoken erboven op gelegd dit ging wel een beetje moeilijker in een grote briketten starter dus heb gelijk een kleine besteld. Hiernaast een lekbak geplaatst zonder water. Ik lees ook dat veel mensen er water in doen is dit fijner ???
Toen de Balls erop gingen een blokje kersen hout erop gegooid en dit was ook genoeg.
Maar goed hier onder een paar fotos met het resultaat. Ik moet zeggen ze waren Heerlijk!!! We waren met 4 en ze waren zo weg hahaha




Net de Pekel klaar gemaakt voor de beer can chicken voor zondag!!

