BasBQ
Beef en Steak

MOINK Balls what else..

 
 

Patrick

Kooltjesharker
Berichten
175
Goedemorgen allemaal!

Gisteren maar eens bedacht dat er een lekkere BBQ snack moest komen voor tijdens de wedstrijd.
Nu had ik al talloze postjes voorbij zien komen over de MOINK Balls en wie ben ik dan om deze ook niet eens te proberen  ;)
Als leidraad heb ik het recept van Noskos aangehouden.

Dus zo gezegd, zo gedaan.. Zie hieronder het resultaat van mijn eerste versie MOINK Balls.

Allereerst natuurlijk de mix ingredi?nten.

MOINK Balls1.jpg


Dan even alle ballen verzamelen.

MOINK Balls2.jpg


De hele handel voorzien van een mooi speklaagje.

MOINK Balls3.jpg


Hup alle ballen op de Q

MOINK Balls4.jpg


En dan het eindresultaat klaar om in de rust lekker te snacken!

MOINK Balls5.jpg


Ik moet zeggen dat ik het erg leuk vond om te maken.
Het was een hele goede eerste poging en zeker voor herhaling vatbaar.
Ik heb als saus de Red Hot Chili saus van Remia gebruikt waardoor het geheel een lekkere pittige nasmaak had.

Grtz Pat
 
Zien er mooi uit! Lekker hoor!
 
Mooie ballen heb jij ;)

Het lijkt mij dat je wat veel kolen hebt om de juiste temperatuur voor de MOINKS te krijgen. Klopt dat of vergis ik mij

 
jou ballen zijn om je vingers bij af te likken
 
maroc zei:
Mooie ballen heb jij ;)

Het lijkt mij dat je wat veel kolen hebt om de juiste temperatuur voor de MOINKS te krijgen. Klopt dat of vergis ik mij

Nee klopt helemaal..
We hebben eerst nog "normaal" geBBQed. Dus de kolen hadden er al een uurtje opzitten.
Toen de ballen erop gingen heb ik alle luchttoevoer gesloten en was de temperatuur in no-time rond de 125/130 graden.
Daarna weer iets open om die temperatuur te houden.
Als ik alleen de MOINK Balls had gemaakt dan had ik idd voor minder kolen gekozen.
 
Met zulke ballen is het idd lekker snacken :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan