- Berichten
- 201
Vandaag MOINK ballen in een jasje van Schnitzel en spek gemaakt.
We wilde Schnitzels eten. Even snel gezocht op het forum. 2 keuzes: 24 uur marineren of de methode van de Grill academy van Reitse Spanninga.
Het werd de laatste alleen met een aantal aanpassingen.
In plaats van gehaktmengsel heb ik gekozen voor de extra MOINK ballen die ik had ingevroren.
Van mijn 1e run met MOINK ballen had ikc(ja het komt voor) teveel gemaakt.
En ontbijtspek in plaats van Parmaham.
Schnitzels even goed plat geslagen
Schnitzel aan de zijde waar de MOINK bal komt ingesmeerd met honing.
Andere zijde wat zeezout en peper.
MOINK bal in gepakt in de geplette Schnitzel.
Daarna nog verder ingepakt in een jasje van ontbijtspek.
En klaart voor op de BBQ.
Kijk ze mooi zijn!
Het resulaat na 2 uurtjes garen op ca.120 graden.
De smaak was prima. De structuur is prettig, het malse van de Schnitzel en het zachte van de MOINK bal geeft het geheel een prima resultaat.
Wel is me opgevallen dat de BBQ moeilijker op gelijke temperatuur te houden is als er zo'n koude wind staat.
Ik had de deur van de schuur op een gegevn moment dicht gedaan en toen bleef de temperatuur constanter in de ketel.
Bedankt voor de aandacht.
We wilde Schnitzels eten. Even snel gezocht op het forum. 2 keuzes: 24 uur marineren of de methode van de Grill academy van Reitse Spanninga.
Het werd de laatste alleen met een aantal aanpassingen.
In plaats van gehaktmengsel heb ik gekozen voor de extra MOINK ballen die ik had ingevroren.
Van mijn 1e run met MOINK ballen had ikc(ja het komt voor) teveel gemaakt.
En ontbijtspek in plaats van Parmaham.

Schnitzels even goed plat geslagen

Schnitzel aan de zijde waar de MOINK bal komt ingesmeerd met honing.
Andere zijde wat zeezout en peper.

MOINK bal in gepakt in de geplette Schnitzel.


Daarna nog verder ingepakt in een jasje van ontbijtspek.

En klaart voor op de BBQ.
Kijk ze mooi zijn!

Het resulaat na 2 uurtjes garen op ca.120 graden.

De smaak was prima. De structuur is prettig, het malse van de Schnitzel en het zachte van de MOINK bal geeft het geheel een prima resultaat.
Wel is me opgevallen dat de BBQ moeilijker op gelijke temperatuur te houden is als er zo'n koude wind staat.
Ik had de deur van de schuur op een gegevn moment dicht gedaan en toen bleef de temperatuur constanter in de ketel.
Bedankt voor de aandacht.