- Berichten
- 229
Wat een weertje dit weekend, perfect voor een dagje roken.
Zaterdag stonden spareribs op het menu, dus begin van de middag ging de smoker aan.
We startten het vuur met onbekend hardhout en zijn na het ontstaan van mooie kolen overgegaan op appel.
Helaas was onze vlees bestelling fout gegaan en moesten we op het laatste moment nog ribs zien te regelen.
Uiteindelijk is het gelukt maar de ribs hadden minder vlees aan de botten als dat we hadden gehoopt, maar goed beter dan geen
ribs zullen we maar zeggen.
Rub aanbrengen.
De simpele rub bestond uit:
Zwarte pepper
Zout
Chilipoeder
Knoflook poeder
Ui poeder
Ribs erin en 2 uurtjes wachten...
BBQ sausje gemaakt ondertussen en toen was het tijd om in te pakken.
Eerst nog even beetje insmeren met de saus en nog even laten liggen..
Toen de saus een beetje was ingetrokken hebben we ze nog even ingepakt en een uurtje of 1.5 laten liggen op de roker.
Dit was t eindresultaat B-)
En wat vonden we?
Smaak was erg goed, beetje aan de spicy kant dus dat mag ietsje minder.
Sommige stukken die minder bevleest waren waren helaas erg droog geworden.
Alsnog goeie les en ik ben bang dat dit vaker gemaakt moet worden, he wat jammer nou...
- Tim
Zaterdag stonden spareribs op het menu, dus begin van de middag ging de smoker aan.

We startten het vuur met onbekend hardhout en zijn na het ontstaan van mooie kolen overgegaan op appel.
Helaas was onze vlees bestelling fout gegaan en moesten we op het laatste moment nog ribs zien te regelen.
Uiteindelijk is het gelukt maar de ribs hadden minder vlees aan de botten als dat we hadden gehoopt, maar goed beter dan geen
ribs zullen we maar zeggen.

Rub aanbrengen.
De simpele rub bestond uit:
Zwarte pepper
Zout
Chilipoeder
Knoflook poeder
Ui poeder

Ribs erin en 2 uurtjes wachten...

BBQ sausje gemaakt ondertussen en toen was het tijd om in te pakken.

Eerst nog even beetje insmeren met de saus en nog even laten liggen..

Toen de saus een beetje was ingetrokken hebben we ze nog even ingepakt en een uurtje of 1.5 laten liggen op de roker.
Dit was t eindresultaat B-)
En wat vonden we?
Smaak was erg goed, beetje aan de spicy kant dus dat mag ietsje minder.
Sommige stukken die minder bevleest waren waren helaas erg droog geworden.
Alsnog goeie les en ik ben bang dat dit vaker gemaakt moet worden, he wat jammer nou...
- Tim