- Berichten
- 6.243
Gister was het zover, pork steaks (met verbeter punten gelijk verwerkt)
Helaas, eerste slager zaterdag gesloten. Gelukkig de ander wel open en een stuk procureur kunnen halen, helaas uit de vriezer. Was veel vraag naar geweest? (Volgende keer eerder bestellen)
Bij thuiskomst direct in de koelkast gelegd.
Had mezelf strafwerk opgelegd voor de zaterdag avond, peper en zout malen
. Nu weet ik waarom er een mede Qer een boormachine op de molen gezet had.
Maar strafwerk netjes afgemaakt.
Dennis maakte zijn steaks op een bullet smoken, ik moest het op m’n ei doen. Wilde dit zonder platesetter doen.
Om ervoor te zorgen dat de vlammen niet bij het vlees zouden kunnen komen aan het knutselen geweest. Bij Dille & Kamille een spatdeksel besteld van 30 cm. doorsnede. Het ging om een fijnmazig rooster, deze onder m’n rooster bevestigd. Hierdoor zouden de sappen door het rooster bij het houtskool kunnen komen, was de gedachte. Dit zou de extra smaak toe moeten voegen die door het plaatsen van een platesetter verloren zou gaan.
De Procureur gesneden (was nog niet helemaal ontdooid) , voorzien van de pezo rub (doe ik de volgende keer wat minder) en de Q aangestoken.
De genius aangesloten en ingesteld op 130 graden. (Heeft niet lang aangestaan, bleef schommelen, waarschijnlijk stralingswarmte) en old school de dome meter aangehouden
4 blokjes eikenhout erbij, rooster erop en de steaks erop
Mop saus maken
(Liter is toch wel een ietwat veel)
Na 1.5 uur de eerste keer saus aangebracht.
Door het ontbreken van een mop de saus met keukenpapier aangebracht.
Na een uur de 2e laag aangebracht en de steaks omgedraaid en voorzien van een laag saus. Na 1.5 uur weer gedept en aardappeltjes erbij gezet.
Na een uurtje alles eraf en tijd om op een bord te plaatsen met salade erbij
Vlees was gelukkig niet helemaal uitgedroogd.
De volgende keer ga ik een temp meter in het vlees steken. Door de korte afstand op het houtskool is het sneller gegaan dan op de bullet smoker door de stralingswarmte vermoed ik
Maar als ik het niet geprobeerd zou hebben zou ik het niet geweten hebben en weten jullie het nu ook.
Helaas, eerste slager zaterdag gesloten. Gelukkig de ander wel open en een stuk procureur kunnen halen, helaas uit de vriezer. Was veel vraag naar geweest? (Volgende keer eerder bestellen)
Bij thuiskomst direct in de koelkast gelegd.
Had mezelf strafwerk opgelegd voor de zaterdag avond, peper en zout malen

Maar strafwerk netjes afgemaakt.
Dennis maakte zijn steaks op een bullet smoken, ik moest het op m’n ei doen. Wilde dit zonder platesetter doen.
Om ervoor te zorgen dat de vlammen niet bij het vlees zouden kunnen komen aan het knutselen geweest. Bij Dille & Kamille een spatdeksel besteld van 30 cm. doorsnede. Het ging om een fijnmazig rooster, deze onder m’n rooster bevestigd. Hierdoor zouden de sappen door het rooster bij het houtskool kunnen komen, was de gedachte. Dit zou de extra smaak toe moeten voegen die door het plaatsen van een platesetter verloren zou gaan.
De Procureur gesneden (was nog niet helemaal ontdooid) , voorzien van de pezo rub (doe ik de volgende keer wat minder) en de Q aangestoken.
De genius aangesloten en ingesteld op 130 graden. (Heeft niet lang aangestaan, bleef schommelen, waarschijnlijk stralingswarmte) en old school de dome meter aangehouden
4 blokjes eikenhout erbij, rooster erop en de steaks erop
Mop saus maken
(Liter is toch wel een ietwat veel)
Na 1.5 uur de eerste keer saus aangebracht.
Door het ontbreken van een mop de saus met keukenpapier aangebracht.
Na een uur de 2e laag aangebracht en de steaks omgedraaid en voorzien van een laag saus. Na 1.5 uur weer gedept en aardappeltjes erbij gezet.
Na een uurtje alles eraf en tijd om op een bord te plaatsen met salade erbij
Vlees was gelukkig niet helemaal uitgedroogd.
De volgende keer ga ik een temp meter in het vlees steken. Door de korte afstand op het houtskool is het sneller gegaan dan op de bullet smoker door de stralingswarmte vermoed ik
Maar als ik het niet geprobeerd zou hebben zou ik het niet geweten hebben en weten jullie het nu ook.
Laatst bewerkt: