- Berichten
- 124
Afgelopen zaterdag mezelf ook eens gewaagd aan het bereiden van een stukje buikspek. Bij de keurslager een kilootje gehaald en deze vrijdagavond ingesneden en in de rub en "cure" gezet volgens het recept van PitmasterX: https://www.youtube.com/watch?v=lg47zpnvrM0
Zaterdag de mini WSM gereed gemaakt en het buikspek bij een temperatuur van 140 graden gegaard. Voorzien van de nodige dosis rook en bij 70 graden kern rechtstreeks boven de kolen gelegd voor een krokante zwoerd.
Wat vonden we er allemaal van? Een grote klomp taai vet, gewoon niet lekker. Ook de stukken waar minder vet op zat waren niet lekker overigens.
Vraag me nu vooral af: houden wij niet van buikspek (ondanks dat velen er zo enthousiast van worden), ligt dit aan het stuk vlees of toch aan de bereiding?
Helaas niet meer foto's gemaakt:
Zaterdag de mini WSM gereed gemaakt en het buikspek bij een temperatuur van 140 graden gegaard. Voorzien van de nodige dosis rook en bij 70 graden kern rechtstreeks boven de kolen gelegd voor een krokante zwoerd.
Wat vonden we er allemaal van? Een grote klomp taai vet, gewoon niet lekker. Ook de stukken waar minder vet op zat waren niet lekker overigens.
Vraag me nu vooral af: houden wij niet van buikspek (ondanks dat velen er zo enthousiast van worden), ligt dit aan het stuk vlees of toch aan de bereiding?
Helaas niet meer foto's gemaakt:

