BasBQ
Beef en Steak

Mini pulled pork, voor het eerst

 

sandervdhoek

Vuurmaker
Berichten
64
Ik weet niet waar ik moet beginnen, behalve dat ik er veel zin in heb maar ook wel spannend vind. 

Ik heb net de barbecue klaar gemaakt en 2 stukken procureur in de rub gezet, rond half 4 gaat de barbecue aan, volgens het Recept van bbq helden zou het dan rond 7 uur klaar moeten zijn en zo niet eten we wat later. 

Bbq klaar voor indirecte verhitting:
9ebcfd93207d5a7c2e6a23d6aaeab24d.jpg


Voor de rub:
3b5e26dfffee24113ba76512b91f994e.jpg


Na de rub:
81da093c16aaa5b53eb17fceb5f5f600.jpg


Dit is mijn eerste draadje hier, op of aanmerkingen hoor ik graag!

En tips zijn ook altijd welkom!
 
Jeroen_S zei:
Succes met je run, pp lekker krijg al trek.
hoe groot zijn stukken procureur?
Het zijn 2 stukken van 250g, denk 2 tot 3 cm dik ongeveer.

Ben heel erg benieuwd naar het resultaat.
 
Barbecue staat aan, zit mu rond de 150 graden, onderste schuif dicht en boven half.
Even wachten tot het wat zakt en dan het vlees erop.

Nu heb ik zo'n digital thermometer van de ikea, hoe doen jullie die er meestal
In?
 
Zeggen zij niet tot 84?C? Als dat zo is, niet luisteren. Minimaal naar de 88?.
 
Zij hebben het niet over een eind temperatuur, enkel bij 60-65 graden in pakken voor 45 min tot een uur en daarna nog een half uur uit gepakt, maar weer uit gepakt door tot de 88? Dan heb ik nog even te gaan

Edit: in de ingredientenlijst staat kerntemperatuurmeter van 88
 
Vooral niet uitpakken en in de folie laten tot de 88. Anders ga je weer vocht verdampen kom je weer in de zone en droogt het alsnog uit.
 
Voor het pullen:

63ad80e72222c0b16fbebbc61c8b533c.jpg


En erna:

c132d4fb31fc0c57d63a834900cc3d56.jpg


Het pullen ging alleen wel moeilijker dan ik had verwacht, volgende keer toch wat langer. 

Maar belangrijkste, het was heerlijk!
 
Ik zou gewoon ??n groot stuk nemen volgende keer ;)
 
Dat soort stukjes snuif ik meestal rauw :)

Maar verder ziet het er wonderbaarlijk goed uit eigenlijk. Ik zie zelfs mooie rode rookrandjes!
Goed voor elkaar hoor.
 
Terug
Bovenaan Onderaan