- Berichten
- 323
Gisteren heb ik de zwoerd van een stukje buikspek, iets meer dan een kilo, ingesneden en in zout gezet. Deze heb ik op de vetkant laten rusten voor 24 uur.
Vanmorgen verse kruiden uit de tuin gehaald, groene salie, rozemarijn, tijm, en oregano. Deze heb ik fijngesneden, aangevuld met gekneusde venkel en peper, op het ingesneden vlees gelegd nadat deze was ingesmeerd met knoflook en olijfolie.
Hier heb ik een rolletje van gemaakt en met touwtjes dicht gebonden.Een spit kon er nog doorheen geperst worden en hopakkee het eitje in.
Deze stond op zo'n 150-160 graden. Na een uurtje of 2 was de kern al 80 graden. Tijd om de kolen goed van zuurstof te voorzien. Na een half uur zat er een redelijk knapperig korstje op, al was deze wel dun. Omdat het een klein stuk was durfde ik hem niet langer te grillen.
In de keuken was de pasta gekookt, en een lekkere salade gemaakt. Bij het snijden stiekem alvast een stukje korst alvast geproefd, super!
Het resultaat was geweldig. De verse kruiden voegen een extra smaakbeleving toe.
La Dolce Vita, in Brabant dan hè
Vanmorgen verse kruiden uit de tuin gehaald, groene salie, rozemarijn, tijm, en oregano. Deze heb ik fijngesneden, aangevuld met gekneusde venkel en peper, op het ingesneden vlees gelegd nadat deze was ingesmeerd met knoflook en olijfolie.
Hier heb ik een rolletje van gemaakt en met touwtjes dicht gebonden.Een spit kon er nog doorheen geperst worden en hopakkee het eitje in.
Deze stond op zo'n 150-160 graden. Na een uurtje of 2 was de kern al 80 graden. Tijd om de kolen goed van zuurstof te voorzien. Na een half uur zat er een redelijk knapperig korstje op, al was deze wel dun. Omdat het een klein stuk was durfde ik hem niet langer te grillen.
In de keuken was de pasta gekookt, en een lekkere salade gemaakt. Bij het snijden stiekem alvast een stukje korst alvast geproefd, super!
Het resultaat was geweldig. De verse kruiden voegen een extra smaakbeleving toe.
La Dolce Vita, in Brabant dan hè