BasBQ
Beef en Steak

Minhota ribeye

 
 

diesel4666

Stoker
Berichten
463
Vandaag voor het eerst ribeye op de kamado gemaakt. (Hier maken we altijd cote à los of tomahawk)
Vlees was afkomstig van het Minhota rund. Is een Portugees ras dat familie is van het Spaanse Rubia Gallega ras.
Het vlees was fel dooraderd met vet. (Helaas geen duidelijke foto van gemaakt)

Het rauwe vlees had wel een zeer felle geur. Heb nog even getwijfeld om al dan niet te bakken. (2u later hing de geur nog steeds in de keuken)

Uiteindelijk dan reverse sear gebakken en afgebruind op de speksteen. Helaas ietsje te ver. Volgende keer gewoon direct op de steen met zo een dun stuk. (2-3cm)

Die sterke geur zat ook in de smaak van het vlees. Omdat ik niet 100% zeker was, heeft dit toch wel wat de pret bedrukt...
Nog iemand al Minhota gegeten en dezelfde ervaring?

Als bijgerecht nog wat grote aardappelen gepoft en gevuld met mengsel van zure room, cheddar en bieslook. En nog een slaatje erbij.


1c6464a7139a67109fce9cd704e7694d.jpg
c376d4afc43f43daabb46cb9144436c1.jpg
91795ca596209ebe065b7c86a2d4b3a5.jpg
de39ed894be5d3bf066ada259003a428.jpg
6ef2e58ffd256377920b57c876fbdf01.jpg
84b62ec48d1ba0a45806cb65c247b316.jpg
 
Heb je vaker gevacumeerd vlees gebruikt? Soms zit er aan het vlees een typisch vacuum geurtje. Lijkt op rotte eieren. Het aparte daarbij is dat het echt alleen aan een toplaagje rondom het vlees zit. Als je het vlees even afspoelt onder de kraan en met papier droog dept is het weg. Als je dan nog iets ruikt dan is er iets anders mis. Als die geur nog tussen je oren zit is het niet lekker eten...

Ziet er wel machtig mooi uit!
 
Inderdaad nog al opgevallen bij gevacumeerd vlees. Maar deze geur was wel heel krachtig en ook nog aanwezig na het bakken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan