- Berichten
- 549
Vandaag voor het eerst ribeye op de kamado gemaakt. (Hier maken we altijd cote à los of tomahawk)
Vlees was afkomstig van het Minhota rund. Is een Portugees ras dat familie is van het Spaanse Rubia Gallega ras.
Het vlees was fel dooraderd met vet. (Helaas geen duidelijke foto van gemaakt)
Het rauwe vlees had wel een zeer felle geur. Heb nog even getwijfeld om al dan niet te bakken. (2u later hing de geur nog steeds in de keuken)
Uiteindelijk dan reverse sear gebakken en afgebruind op de speksteen. Helaas ietsje te ver. Volgende keer gewoon direct op de steen met zo een dun stuk. (2-3cm)
Die sterke geur zat ook in de smaak van het vlees. Omdat ik niet 100% zeker was, heeft dit toch wel wat de pret bedrukt...
Nog iemand al Minhota gegeten en dezelfde ervaring?
Als bijgerecht nog wat grote aardappelen gepoft en gevuld met mengsel van zure room, cheddar en bieslook. En nog een slaatje erbij.
Vlees was afkomstig van het Minhota rund. Is een Portugees ras dat familie is van het Spaanse Rubia Gallega ras.
Het vlees was fel dooraderd met vet. (Helaas geen duidelijke foto van gemaakt)
Het rauwe vlees had wel een zeer felle geur. Heb nog even getwijfeld om al dan niet te bakken. (2u later hing de geur nog steeds in de keuken)
Uiteindelijk dan reverse sear gebakken en afgebruind op de speksteen. Helaas ietsje te ver. Volgende keer gewoon direct op de steen met zo een dun stuk. (2-3cm)
Die sterke geur zat ook in de smaak van het vlees. Omdat ik niet 100% zeker was, heeft dit toch wel wat de pret bedrukt...
Nog iemand al Minhota gegeten en dezelfde ervaring?
Als bijgerecht nog wat grote aardappelen gepoft en gevuld met mengsel van zure room, cheddar en bieslook. En nog een slaatje erbij.





