
Omdat mijn dochter (9) en zoontje (4) nog niet zo heel erg van pittig houden, gebruik ik voor PP een wat mildere rub dan gebruikelijk. De steranijs zorgt voor een iets zoetere geur en doet wat denken aan Aziatische rub/mariande (zit ook in 5 kruidenpoeder). Ik meet niet in cups maar in eet- en theelepels, dan kun je ook kleinere porties maken als je wilt. Het onderstaande "recept" past precies in een vierkant glazen 200 ml. potje dat AH verkoopt met allerlei kruiden. Die sluiten goed luchtdicht af en is precies voldoende voor voor een varkensnek van 2 tot 3 kg of een zelfde gewicht aan spareribs.
- 5 EL paprikapoeder
- 5 EL bruine suiker (of rietsuiker)
- 3 EL keukenzout (NaCl, zonder jodium)
- 2 TL zwarte peper
- 2 TL mosterpoeder
- 2 TL uienpoeder
- 1 TL cayennepeper
- 1 TL gemalen steranijs
- optioneel: 1 TL knoflookpoeder (als je daar van houdt)
Fotootje van de ingredi?nten (pak bruine suiker ontbreekt):

En een fotootje van het eindresultaat (bijna op):