- Berichten
- 524
Stap1
Niet af 1a:
Een vat geregeld bij Fiwado. Kon hem zo meenemen zowel bij Amsterdam, Zwijndrecht als Millingen maar heb hem uiteindelijk in Amsterdam aan boord genomen.
Niet af 1b:
Vat mee naar huis genomen en de felsnaad ingeslepen en een 1 mm schijf en afgebraamd met een dikke schijf.
Niet af 1c:
De fik erin. Eerst 's avonds om de zwarte rook te maskeren. Het probleem is dan alleen dat je de vlammen weer zo goed ziet en hoog boven de muur uitkomen dat ik daar na een 20 min. ook maar mee ben gestopt voor de buren. De volgende dag verder uitgebrand maar wel zonder dikke zwarte rook. Weet niet of dit normaal wel zo is maar toevallig was er die week in Katwijk brandweer uitgerukt voor iemand die een ton aan het uitbranden was geweest. Dus was extra voorzichtig.
Niet af 1d:
De onderkant was nog niet helemaal verbrand dus heb even zwaarteschut geleend, om deze ook te verbranden.
Niet af 1e:
Deksel vergeten te branden dus maar zonder branden geborsteld. Dan merk je goed waarom je dat vat eerst uitbrand. Je ziet hier ook ff beter hoe die felsnaad is ingeslepen.
Niet af 1f:
De zijkant komborstelen.
Niet af 1g:
In de hitte bestendige lak gezet.
Niet af 1h:
Gaten voor de luchtinlaat gemaakt met een stappenboor.
Niet af 1i:
Kogelkranen 22mm. bevestigd.
Niet af 1j:
Dopje aan de achterzijde.
Niet af 1k:
Geperforeerd rvs op een grill rooster van een smokey joe gelast. (door een bekende)
Niet af 1l:
Dienblad eronder en een hengsel van een emmer eraan. Met een krul zodat hij niet kan schuiven.
Niet af 1m:
Wielen eronder. Alleen jammer dat ik geen rekening heb gehouden met de rand waardoor ik de rem niet kan gebruiken.
Niet af 1n:
Ophanging voor het hitteschild. Wat trouwens een roosten in van een weber oto 47 in de folie is.
Niet af 1o:
Op hangpunten voor 3 roosters (je weet nooit waar het goed voor is) en een thermometer bevestigd.
Niet af 1p:
Handvatten erop gemaakt van de Ikea. Een pijpnippel 1,5" duim met een verloopstuk van 2" erop omdat ik die nog had liggen en in de raapolie (dr. oetker) gezet voor de seasoning. Had wel Pam of Crisco willen gebruik maar dit kost 1,09 en ligt gewoon in de supermarkt.
Niet af 1p:
Seasoning. Opgestook met kolen en veel eiken naar 180 C
Niet af 1r:
Een stang gemaakt om worst/makreel aan te hangen.
Stap2
Af
Tanks for watching!
Niet af 1a:
Een vat geregeld bij Fiwado. Kon hem zo meenemen zowel bij Amsterdam, Zwijndrecht als Millingen maar heb hem uiteindelijk in Amsterdam aan boord genomen.

Niet af 1b:
Vat mee naar huis genomen en de felsnaad ingeslepen en een 1 mm schijf en afgebraamd met een dikke schijf.

Niet af 1c:
De fik erin. Eerst 's avonds om de zwarte rook te maskeren. Het probleem is dan alleen dat je de vlammen weer zo goed ziet en hoog boven de muur uitkomen dat ik daar na een 20 min. ook maar mee ben gestopt voor de buren. De volgende dag verder uitgebrand maar wel zonder dikke zwarte rook. Weet niet of dit normaal wel zo is maar toevallig was er die week in Katwijk brandweer uitgerukt voor iemand die een ton aan het uitbranden was geweest. Dus was extra voorzichtig.


Niet af 1d:
De onderkant was nog niet helemaal verbrand dus heb even zwaarteschut geleend, om deze ook te verbranden.

Niet af 1e:
Deksel vergeten te branden dus maar zonder branden geborsteld. Dan merk je goed waarom je dat vat eerst uitbrand. Je ziet hier ook ff beter hoe die felsnaad is ingeslepen.

Niet af 1f:
De zijkant komborstelen.

Niet af 1g:
In de hitte bestendige lak gezet.



Niet af 1h:
Gaten voor de luchtinlaat gemaakt met een stappenboor.

Niet af 1i:
Kogelkranen 22mm. bevestigd.

Niet af 1j:
Dopje aan de achterzijde.

Niet af 1k:
Geperforeerd rvs op een grill rooster van een smokey joe gelast. (door een bekende)

Niet af 1l:
Dienblad eronder en een hengsel van een emmer eraan. Met een krul zodat hij niet kan schuiven.

Niet af 1m:
Wielen eronder. Alleen jammer dat ik geen rekening heb gehouden met de rand waardoor ik de rem niet kan gebruiken.

Niet af 1n:
Ophanging voor het hitteschild. Wat trouwens een roosten in van een weber oto 47 in de folie is.

Niet af 1o:
Op hangpunten voor 3 roosters (je weet nooit waar het goed voor is) en een thermometer bevestigd.


Niet af 1p:
Handvatten erop gemaakt van de Ikea. Een pijpnippel 1,5" duim met een verloopstuk van 2" erop omdat ik die nog had liggen en in de raapolie (dr. oetker) gezet voor de seasoning. Had wel Pam of Crisco willen gebruik maar dit kost 1,09 en ligt gewoon in de supermarkt.

Niet af 1p:
Seasoning. Opgestook met kolen en veel eiken naar 180 C

Niet af 1r:
Een stang gemaakt om worst/makreel aan te hangen.

Stap2
Af

Tanks for watching!