BasBQ
Beef en Steak

Mijn tweede ronde ribbetjes

Ludens

Tondelzoeker
Berichten
19
De eerste ribbetjes, paar weekjes terug, waren een beetje te gaar. Deze tweede ronde vond ik beter.

Wat ook nog niet altijd lukt is om er aan te denken dat ik na elke ronde een fotootje maak...

IMG_20220904_092727.jpg


IMG_20220904_092733.jpg


IMG_20220904_100308.jpg


IMG_20220904_124121.jpg


IMG_20220904_124126.jpg


IMG_20220904_124531.jpg


IMG_20220904_125919.jpg


IMG_20220904_144944.jpg


IMG_20220904_144959.jpg


IMG_20220904_145853.jpg


IMG_20220904_145857.jpg


IMG_20220904_160333.jpg


IMG_20220904_162905.jpg
 
Ribbels altijd lekker! Zien er goed uit.
 
Oefening baart kunst. Lekker van alles proberen is het leukste wat er is.
 
Mooie ribs, vertel de volgende keer ook eens wat en hoe je het hebt gedaan of wat je anders hebt gedaan.
Zo wordt het voor anderen ook leerzaam.
 
Mooie ribs, vertel de volgende keer ook eens wat en hoe je het hebt gedaan of wat je anders hebt gedaan.
Zo wordt het voor anderen ook leerzaam.
Dat is natuurlijk een goede vraag! Even terugkijkend:
  • ik had de eerste keer (ook bij andere gerechten) wat moeite om de juiste temperatuur aan te houden, hij was te hoog. nu heb ik eerder de luchttoevoer kleiner gezet (ik stuur op 110 en zette hem bij 80 al dichter om voorzichter naar boven te gaan). Dat kost wat meer tijd maar dat werkte eigenlijk erg goed.
  • De eerste keer volgde ik netjes de 3,2,1 methode. Dit keer was ik wat voorzichtiger en werd het meer 2,5 - 1,5 - 1 uur voor elke stap.
  • En verder lukte het me vrij aardig om de temperatuur tot max 125 op te laten lopen.
Dit laatste is nog wel een dingetje. Het valt me op dat die temperatuur de neiging heeft om hoger te worden. Met andere woorden: ik krijg hem niet 5 uur constant. Wanneer de temperatuur eenmaal 80 gragen is zet ik de bovenste schuif op klein en daar blijf ik van af. De onderste gebruik ik om de temperatuur te regelen. Wanneer de temperatuur echt te hoog wordt zet ik alles dicht.
 
Ziet er goed uit @Ludens. Ik heb precies hetzelfde met de temp. Lijkt me fijn om 5 uur zorgeloos weg te kunnen lopen van de kamado. Merk dat na een half uur of 45 min de temperatuur toch altijd weer omhoog kruipt.

Iemand nog tips wat dat betreft? Of gewoon blijven proberen?
 
Prachtig resultaat! Oefening baart kunst
 
Ze zien er toch wel echt heel smakelijk uit! Mooie ribben
 
Ziet er goed uit @Ludens. Ik heb precies hetzelfde met de temp. Lijkt me fijn om 5 uur zorgeloos weg te kunnen lopen van de kamado. Merk dat na een half uur of 45 min de temperatuur toch altijd weer omhoog kruipt.

Iemand nog tips wat dat betreft? Of gewoon blijven proberen?
Ik vond de YouTube filmpjes van Smoking Dad wel interessant.
Hij beziet de luchttoevoer als de gaspedaal en de luchtafvoer als de rempedaal. Hij zet steeds (nadat het vuur goed aan is en de dome opgewarmd is) de luchttoevoer open op slechts 1 vinger breedte. Met de uitlaat kun je dan sturen tussen low&slow (120°) en hot&fast (+180°).
Enkel voor heel hoge temperaturen (zoals voor pizza) wordt de toevoer verder open gezet.

Maar ik vermoed dat er ook andere mensen zijn met andere methodes.
 
Ik zet de onderste schuif min of meer in een vaste stand, voor L&S minimaal, en regel met de bovenste de temperatuur af.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan