Mijn topper van toen zijn deze spiesjes van rundvlees, bacon, ui en paprika. Vroeger maakte ik deze met rosbief, ontbijtspek en gewone uien, tegenwoordig van gemarineerde (kogel)biefstuk, zelf gemaakte bacon en zoete uien. De paprika is onveranderd gebleven. 
De biefstuk wordt eerst in grote stukken gesneden en dan een paar uur gemarineerd met grof zout, peper, knoflook, oregano, basilicum, thijm en een beetje EVOO. Daarna alles een beetje leuk op een paar shashlik-pennen rijgen.
Dan knal je ze op een hete BBQ....
....totdat de biefstuk medium gaar is, en het spek en de uien een beetje bruin zijn. Vroeger lukte dit minder goed zodat het vlees vaak zo taai als een schoenzool was en de rest verbrand.
Daarna kun je ze zo van de hete shashlik-pen eten of alles van de pen op een bordje schuiven, dat eet wat makkelijker en je verbrand je wangen niet.

De biefstuk wordt eerst in grote stukken gesneden en dan een paar uur gemarineerd met grof zout, peper, knoflook, oregano, basilicum, thijm en een beetje EVOO. Daarna alles een beetje leuk op een paar shashlik-pennen rijgen.

Dan knal je ze op een hete BBQ....

....totdat de biefstuk medium gaar is, en het spek en de uien een beetje bruin zijn. Vroeger lukte dit minder goed zodat het vlees vaak zo taai als een schoenzool was en de rest verbrand.

Daarna kun je ze zo van de hete shashlik-pen eten of alles van de pen op een bordje schuiven, dat eet wat makkelijker en je verbrand je wangen niet.
