- Berichten
- 3.118
Beurre Noisette
Vriendin en ik hebben ons even geleden laten verwennen in een restaurant in Nijmegen (Bistro Flores). Een zaak die de groenten in de hoofdrol zet. Heerlijk, chique gegeten. We kregen daar een heerlijk brood met een boter, het leek wel gezouten caramel. We vroegen een gastheer wat het was en het bleek beurre noisette te zijn.
Even gegoogled en nu voor kerst gemaakt.
Gezien vrijwel iedereen hier een thermometer heeft is het eigenlijk een simpel, maar o zo lekker recept.
Even wegkijken als je op dieet bent., echt voor speciale gelegenheden en niet vaker haha
Ingrediënten:
Blok gezouten roomboter
Optioneel: (Grof) zout
Bereiding:
Doe een blok gezouten roomboter in een pan. Zet hem op middelhoog vuur en laat hem langzaam smelten en bruin worden. Blijf doorroeren tot de boter 150 graden is. Hij zal bruin worden en lekker gaan ruiken. Laat hem daarna iets afkoelen. Klop hem vervolgens op in ijswater. Proeven, mocht je het nodig vinden kan er nog extra (grof) zout aan toegevoegd worden.
Wij hebben de kitchenaid gebruikt en doeken door ijswater gehaald en daarmee de kom gepoetst aan de buitenkant.
Je kan ook het pannetje in ijswater houden in de gootsteen.
Vriendin en ik hebben ons even geleden laten verwennen in een restaurant in Nijmegen (Bistro Flores). Een zaak die de groenten in de hoofdrol zet. Heerlijk, chique gegeten. We kregen daar een heerlijk brood met een boter, het leek wel gezouten caramel. We vroegen een gastheer wat het was en het bleek beurre noisette te zijn.
Even gegoogled en nu voor kerst gemaakt.
Gezien vrijwel iedereen hier een thermometer heeft is het eigenlijk een simpel, maar o zo lekker recept.
Even wegkijken als je op dieet bent., echt voor speciale gelegenheden en niet vaker haha
Ingrediënten:
Blok gezouten roomboter
Optioneel: (Grof) zout
Bereiding:
Doe een blok gezouten roomboter in een pan. Zet hem op middelhoog vuur en laat hem langzaam smelten en bruin worden. Blijf doorroeren tot de boter 150 graden is. Hij zal bruin worden en lekker gaan ruiken. Laat hem daarna iets afkoelen. Klop hem vervolgens op in ijswater. Proeven, mocht je het nodig vinden kan er nog extra (grof) zout aan toegevoegd worden.
Wij hebben de kitchenaid gebruikt en doeken door ijswater gehaald en daarmee de kom gepoetst aan de buitenkant.
Je kan ook het pannetje in ijswater houden in de gootsteen.
Laatst bewerkt: