Gefeliciteerd met je eerste worstjes, zien er goed uit.
Zag dat je salvianda (nitriet&nitraat) hebt gebruikt maar dit is voor dit soort dunne worstjes niet nodig, je kunt hier gewoon colorozo voor gebruiken.
salvianda gebruik je vooral bij dikkere worsten die een langere droogtijd van maanden nodig hebben. Dan wordt het nitraat in nitriet omgezet in de loop van de tijd.
Worstjes in varkensdarm hebben een droogtijd van 2 a 3 weken en voor die tijd is alleen nitriet voldoende.
Kwaad kan het niet, je gaat er niet dood aan maar je hebt wel kans dat je het gaat proeven.
De droogtijd heeft weinig met de dikte van het gemalen vlees te maken, meer met de luchtstroming in je droogruimte.
Hoe je droging is verlopen zie je vaak in de doorsnede van de worst, helaas heb je daar geen foto van geplaatst.
Dat je simpel bent begonnen is goed, je kunt dan goed bijsturen naar wat je lekker vindt en dan verder experimenteren.
Veel kopen het boek en beginnen met ingewikkelde recepten en moeten vervolgens alles weggooien omdat ze niet begrijpen hoe het droogproces werkten dan is de lol er snel af.
Een simpel venkel of peperworstje bij een biertje is toch helemaal goed?