NielsNH
Vuurmaker
- Berichten
- 76
Na de aankoop van het boek Over Charcuterie van Meneer Wateetons, moest ik toch eens zelf worst maken. Het is een beetje een avontuur met toch wat twijfel, maar het zal wel allemaal goedkomen, zeker?
Ik ben begonnen met een eenvoudig recept, gewoon wat gemalen varkensschouder (800g) en stukjes rugvet (200g). Ik heb nog de rest van mijn leven om te experimenteren met smaken, eerst de basis onder de knie krijgen. Ik heb het geheel afgekruid met wat lookpoeder en grof gemalen peper. Salvianda (25g) zit er uiteraard ook in, samen met dextrose (2g) en een startercultuur.
Wegens vettige handen slechts een paar foto’s genomen. Maar ik vind wel dat het resultaat er voorlopig mag zijn. Momenteel liggen ze in de verwarmingsplaats gevacumeerd te fermenteren, maandag gaan ze de kelder in.
Ondertussen liggen er ook nog twee stukken vlees te pekelen die hopelijk ooit zullen transformeren in een bresaola en coppa.
Ik ben begonnen met een eenvoudig recept, gewoon wat gemalen varkensschouder (800g) en stukjes rugvet (200g). Ik heb nog de rest van mijn leven om te experimenteren met smaken, eerst de basis onder de knie krijgen. Ik heb het geheel afgekruid met wat lookpoeder en grof gemalen peper. Salvianda (25g) zit er uiteraard ook in, samen met dextrose (2g) en een startercultuur.
Wegens vettige handen slechts een paar foto’s genomen. Maar ik vind wel dat het resultaat er voorlopig mag zijn. Momenteel liggen ze in de verwarmingsplaats gevacumeerd te fermenteren, maandag gaan ze de kelder in.
Ondertussen liggen er ook nog twee stukken vlees te pekelen die hopelijk ooit zullen transformeren in een bresaola en coppa.