- Berichten
- 133
Gisteren voor het eerst op een low & slow manier de BBQ aangeslingerd.
Op het menu stonden spareribs, ik had gisteren bij de locale slager 2x ribs gehaald (ongeveer 1kg) en rustig laten ontdooien.
Van hem had ik ook een dry rub meegenomen welke ik gebruikt heb.
Ik had me aardig ingelezen/ingekeken om het vlies te verwijderen maar dat ging toch bij de eerste me behoorlijk slecht af. Die ook niet helemaal eraf gekregen. Bij de 2e ging het beter, en die ook geheel eraf kunnen krijgen.
Daarna ingerubt met de rub van de slager, dit ongeveer 2 uurtjes voor ik ze op de bbq wou hebben.
Hier heb ik op eigen inzicht maar de ribs ingesmeerd.
Rond 11 uur de briketten aangestoken (Ik had gisteren al de snake voorbereidt). En de snake wat beter neergelegd, voor zover ik dacht dat het goed moest zijn.
Ik had de appel chunks rookhout van weber gehaald, en hiervan 3 stukken geplaatst, tijdens het roken later er toch 1 afgehaald.
Maar toen ging het een beetje mis, ik kreeg de temp niet boven de 100 graden. Wat stoeien en nog wat briketten aansteken, maar het lukte niet echt. Toch na enige tijd de ribs erop gelegd en maar hopen...
Na een uur of 2 zat het toch nog steeds rond de 100 graden, even de boel open gehaald en nog wat briketten erbij geplaatst. Hierna ging het wat beter en ging de temperatuur omhoog. Hierna iets te hoog, maar toch mooi kunnen krijgen.
Na iets meer dan 3 uur de boel ingepakt. Ik had gedacht dat ze er iets anders uit zouden zien, dus wist niet of ik goed zat. De ribs toch in de folie en eerst ingesmeerd met saus en daarna wat appelsap erbij gedaan.
Toen was de bbq ook mooi rond de 130 graden en konden de pakketjes erop.
Na af en toe even kijken zag ik dat de temperatuur binnen wel wat hoog was, dus daar iets aan geprobeerd te doen maar vond het ook wel prima.
Toen konden ze er na 2 uur af. Wat een spannend moment.
Ze roken goed, en zagen er mooi uit.
Volgens mij prima gelukt.
Na alles uitgepakt te hebben en al wat trek te hebben gekregen konden ze weer naar de bbq.
Hier was de temperatuur nog goed voor mij, en hoppa de ribs erop...
De saus welke ik gehaald had is ' Grate Goods - Memphis Sweet Smokey Barbecue Sauce ' hiermee weer ingesmeerd en weer wachten...
Na ongeveer 45/50min ze er afgehaald want ik kreeg al vaak de vraag of het al klaar was.
Ik was bijzonder benieuwd, maar ze zagen er lekker uit.
Uiteindelijk was dit het eindresultaat.
Al met al een hele ervaring rijker, en wat smaak betreft... het was super lekker!
Wel wat aandachtspuntjes voor mijzelf:
Iets beter de temperatuur goed krijgen, door misschien andere briketten (maar uiteindelijk werden deze ook goed warm) of meer plaatsen.
En vond dat ik iets te veel rub kruiden erop had gedaan, het was wel lekker, maar overheerste toch. Dit dus iets minder de volgende keer.
Maar om positief af te sluiten, ik had toch een mooie dag gisteren, het kost wat tijd, maar na een uur of 9 totaal was ik een mooie ervaring rijker!
Dit vraagt om een herhaling.
Op het menu stonden spareribs, ik had gisteren bij de locale slager 2x ribs gehaald (ongeveer 1kg) en rustig laten ontdooien.
Van hem had ik ook een dry rub meegenomen welke ik gebruikt heb.
Ik had me aardig ingelezen/ingekeken om het vlies te verwijderen maar dat ging toch bij de eerste me behoorlijk slecht af. Die ook niet helemaal eraf gekregen. Bij de 2e ging het beter, en die ook geheel eraf kunnen krijgen.

Daarna ingerubt met de rub van de slager, dit ongeveer 2 uurtjes voor ik ze op de bbq wou hebben.
Hier heb ik op eigen inzicht maar de ribs ingesmeerd.

Rond 11 uur de briketten aangestoken (Ik had gisteren al de snake voorbereidt). En de snake wat beter neergelegd, voor zover ik dacht dat het goed moest zijn.
Ik had de appel chunks rookhout van weber gehaald, en hiervan 3 stukken geplaatst, tijdens het roken later er toch 1 afgehaald.
Maar toen ging het een beetje mis, ik kreeg de temp niet boven de 100 graden. Wat stoeien en nog wat briketten aansteken, maar het lukte niet echt. Toch na enige tijd de ribs erop gelegd en maar hopen...
Na een uur of 2 zat het toch nog steeds rond de 100 graden, even de boel open gehaald en nog wat briketten erbij geplaatst. Hierna ging het wat beter en ging de temperatuur omhoog. Hierna iets te hoog, maar toch mooi kunnen krijgen.
Na iets meer dan 3 uur de boel ingepakt. Ik had gedacht dat ze er iets anders uit zouden zien, dus wist niet of ik goed zat. De ribs toch in de folie en eerst ingesmeerd met saus en daarna wat appelsap erbij gedaan.
Toen was de bbq ook mooi rond de 130 graden en konden de pakketjes erop.
Na af en toe even kijken zag ik dat de temperatuur binnen wel wat hoog was, dus daar iets aan geprobeerd te doen maar vond het ook wel prima.
Toen konden ze er na 2 uur af. Wat een spannend moment.
Ze roken goed, en zagen er mooi uit.
Volgens mij prima gelukt.

Na alles uitgepakt te hebben en al wat trek te hebben gekregen konden ze weer naar de bbq.
Hier was de temperatuur nog goed voor mij, en hoppa de ribs erop...
De saus welke ik gehaald had is ' Grate Goods - Memphis Sweet Smokey Barbecue Sauce ' hiermee weer ingesmeerd en weer wachten...

Na ongeveer 45/50min ze er afgehaald want ik kreeg al vaak de vraag of het al klaar was.
Ik was bijzonder benieuwd, maar ze zagen er lekker uit.
Uiteindelijk was dit het eindresultaat.

Al met al een hele ervaring rijker, en wat smaak betreft... het was super lekker!
Wel wat aandachtspuntjes voor mijzelf:
Iets beter de temperatuur goed krijgen, door misschien andere briketten (maar uiteindelijk werden deze ook goed warm) of meer plaatsen.
En vond dat ik iets te veel rub kruiden erop had gedaan, het was wel lekker, maar overheerste toch. Dit dus iets minder de volgende keer.
Maar om positief af te sluiten, ik had toch een mooie dag gisteren, het kost wat tijd, maar na een uur of 9 totaal was ik een mooie ervaring rijker!
Dit vraagt om een herhaling.
Laatst bewerkt: