BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste Spare Ribs (3-2-1)

 

Maik

Tondelzoeker
Berichten
16
Vandaag de eerste keer spare ribs gemaakt op mijn kamado.
Gisteravond eerst de ribben gehaald en gekruid met Noskos spare ribs kruiden.
eb48ab2942691d2c65190fd307e7c3b2.jpg


7d57d4b46153b7ae865513db60adcceb.jpg


98ae9bcd690af16d91b1969893882833.jpg


Na een nachtje in de koelkast vandaag om 11.00 de BBQ aangestoken en met een houtblokje appel de temperatuur naar 110 graden gebracht.
f92979b6445a01a3e004135339435b7f.jpg


Om de 20 minuten ingesprayed met appelsap en na 2,5 van de BBQ gehaald.
73ced9ef5afaa6e974256dca50139978.jpg


Vervolgens de ribben ingepakt in zilver folie samen met honing, basterdsuiker en Noskos BBQ saus.
e69fa11074ac2884fabcd929752fe995.jpg

Na een anderhalf uur eraf gehaald, sap opgevangen en een kleinbeetje verdikt met nog wat BBQ saus.
1e76beba30250952fb5b3cfad5cff6d5.jpg


Nog een half uur op de BBQ en 2x afgelakt
ba9ddc47c71bce661bd52acbd080cce9.jpg


Vervolgens met 3 personen de ribs verorberd…. Ze waren heerlijk !
4c7a73869a95e1910a84d6182ab43751.jpg


Lekker mals en toch een lekker bite!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Goed bezig. Lekker!
Eerste keer spareribs maken en dan meteen 5 stuks. Jij bent niet bang ;)

"Iedereen" kan snotgare spare maken. Maar er toch een bite aan laten zitten is toch wat lastiger.

Wat zat er in die alu bakjes? Champignons? Kan het niet goed zien.
 
Die zien er goed uit. Net ook een dik bevleesde op de kamado gelegd 😁
 
Wat zat er in die alu bakjes? Champignons? Kan het niet goed zien.

In de bakjes zat een groentemix met uien en champignons… ook heerlijk


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan