BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste ribeye

 
 

Arendje

Sprokkelaar
Berichten
37
Yes, het is eindelijk een dagje droog. Tijd om de bbq weer eens aan te slingeren.
In de vriezer lag een mooie ribeye te wachten.
vanmorgen vroeg eruit gehaald, ontdooid en voorzien van grof zeezout en een beetje peper.
meer had dit vlees niet nodig.
23899051-964B-45D8-BCB9-86FCE595597B.jpeg

6B503964-B5B9-4039-AFE3-E43EAC3D1E8C.jpeg

Ondertussen de bbq klaar gemaakt voor half indirect en half de (nieuwe) gietijzeren roosters.
temperatuur van de q was 130C en ik ben voor een kerntemperatuur van 48c gegaan.
daarna onder een aluminiumfolie gelegd zodat ik de q op kon stoken tot 260c en het gietijzer lekker warm was.
0070613E-357A-42CB-8E69-045602B52327.jpeg

29D4381B-E21D-473D-B59D-984362CBE033.jpeg

Daarna dus lekker afgefakkeld en heerlijk gegeten met gegrilde aubergine en asperges en in schil gekookte krieltjes. (helaas geen foto van gemaakt)
Eindresultaat was heerlijk en voor herhaling vatbaar.
5AE1D62A-5A35-43E4-A82C-FB85B0107AB3.jpeg

97311A79-104B-4E41-8BED-3A59B5AC757B.jpeg
 
Zo, dat ziet er goed uit zeg
Goed bezig geweest
 
Mooi cuisson. Ziet er goed uit. dat moet smullen geweest zijn
 
Ziet er een lekker stukje vlees uit, en kwalitatief goed vlees heeft vaak niet meer nodig dan wat peper en zout.
Lijkt me echt een feestje voor de smaakpapillen.
 
Heerlijk resultaat!
Heb je nu het gietijzeren rooster niet boven het houtskool liggen of zie ik het gewoon niet goed?
 
Ziet er mooi gekleurd uit, zal gesmaakt hebben
 
Heerlijk resultaat!
Heb je nu het gietijzeren rooster niet boven het houtskool liggen of zie ik het gewoon niet goed?

Het gietijzer ligt boven de kolen. Je zie het rookboxje glimmen. Ik had er ook wat eiken rookmot bijgedaan.
Na het voorgaren heb ik het rookdoosje weggehaald en de temp. omhooggebracht.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan