Na hier fantastisch lekkere dingen voorbij hebben gezien komen, heb ik besloten om ipv te gaan grillen op mijn betonnen bbq over te gaan naar een Weber MT.
Na vrijdag even de standaard hamburger, worstje en dat soort ongein te hebben gemaakt, heb ik een procureur van ongeveer 2,1 kilo in de rub gezet. Omdat het de eerste is heb ik gewoon een standaard rub gebruikt, en deze een nacht in de folie laten intrekken
Vanmorgen een snake gemaakt voor de eerste keer, en deze aangestoken
Nog snel even naar binnen gerend voor een aardappel, moet nog zo?n handig klemmetje kopen die ik hier met enige regelmaat zie om de probe boven het rooster te houden
De temperatuur liep mooi geleidelijk op, alleen had ik ontzettend moeite om deze af te vlakken. Hierdoor heb ik ook 2 pieken die richting de 130 gaan voor een paar minuten. Ik baal ervan dat ik die niet op een grafiek kan laten zien, vergeten deze op te slaan en ik weet niet hoe ik het terug kan zoeken op de igrill app
...
De kerntemp ging ook mooi, maar wel vlot omhoog. Na ongeveer 4 uur vlakte deze af op 81 graden.
Ingepakt in folie, en het inpakken in folie viel de bovenste laag er al bijna vanaf. Na 6 uur was de kerntemp 88 graden, en heb ik het pakketje van het vuur afgehaald om nog 2 uur ta laten nagaren op het aanrecht.
Smaak was prima, en uiteindelijk bleef er veel meer over dan ik had verwacht... volgende keer Picanha proberen!
Na vrijdag even de standaard hamburger, worstje en dat soort ongein te hebben gemaakt, heb ik een procureur van ongeveer 2,1 kilo in de rub gezet. Omdat het de eerste is heb ik gewoon een standaard rub gebruikt, en deze een nacht in de folie laten intrekken


Vanmorgen een snake gemaakt voor de eerste keer, en deze aangestoken


Nog snel even naar binnen gerend voor een aardappel, moet nog zo?n handig klemmetje kopen die ik hier met enige regelmaat zie om de probe boven het rooster te houden

De temperatuur liep mooi geleidelijk op, alleen had ik ontzettend moeite om deze af te vlakken. Hierdoor heb ik ook 2 pieken die richting de 130 gaan voor een paar minuten. Ik baal ervan dat ik die niet op een grafiek kan laten zien, vergeten deze op te slaan en ik weet niet hoe ik het terug kan zoeken op de igrill app

De kerntemp ging ook mooi, maar wel vlot omhoog. Na ongeveer 4 uur vlakte deze af op 81 graden.
Ingepakt in folie, en het inpakken in folie viel de bovenste laag er al bijna vanaf. Na 6 uur was de kerntemp 88 graden, en heb ik het pakketje van het vuur afgehaald om nog 2 uur ta laten nagaren op het aanrecht.


Smaak was prima, en uiteindelijk bleef er veel meer over dan ik had verwacht... volgende keer Picanha proberen!