Gisteren was het dan eindelijk zover. Op het menu stond PP. Na afgelopen zaterdag een smoking cursus dagje gehad te hebben bij Reitse van restaurant t Plein in Joure, kon ik op zondag het geleerde in de praktijk brengen. 
Zaterdagavond eerst de procureur van 1,5 kilo ge?njecteerd, in de rub gezet en in folie teruggezet in de koelkast.
		
		
	
	
		
	
		
	
Zondagochtend lag het bed te lekker om er heel vroeg uit te gaan. Dus uiteindelijk pas om 09.30 de smoker aangestoken op de minion methode en om 10.00 kon de procureur zich ook verder lekker opwarmen onder het genot van een eikenhout rook luchtje
		
	
Om 12.45 had hij een kerntemperatuur bereikt van 74 graden en kon de glaze erop
		
	
En weer terug op de WSM
		
	
Om 14.45 weer van de WSM af om heerlijk ingepakt in folie de laatste graden te stijgen
		
	
Om 16.00 was de kerntemperatuur 88 graden en was het tijd om dit cadeautje uit te pakken
		
	
Na een uurtje rusten kon het pullen beginnen. Eindsaus erbij en heerlijk smullen.
		
	
		
	
Het pullen vond ik nog wel wat lastig gaan. Was toch nog stugger dan verwacht. Een volgende keer zou ik wellicht gaan voor een temperatuur die iets lager is (85 graden) en er dan 14 of 15 uur voor uittrekken. De smaak was op deze manier wel echt super.
		
	
Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk
	
		
			
		
		
	
				
			Zaterdagavond eerst de procureur van 1,5 kilo ge?njecteerd, in de rub gezet en in folie teruggezet in de koelkast.
	
	Zondagochtend lag het bed te lekker om er heel vroeg uit te gaan. Dus uiteindelijk pas om 09.30 de smoker aangestoken op de minion methode en om 10.00 kon de procureur zich ook verder lekker opwarmen onder het genot van een eikenhout rook luchtje
	Om 12.45 had hij een kerntemperatuur bereikt van 74 graden en kon de glaze erop
	En weer terug op de WSM
	Om 14.45 weer van de WSM af om heerlijk ingepakt in folie de laatste graden te stijgen
	Om 16.00 was de kerntemperatuur 88 graden en was het tijd om dit cadeautje uit te pakken
	Na een uurtje rusten kon het pullen beginnen. Eindsaus erbij en heerlijk smullen.
	
	Het pullen vond ik nog wel wat lastig gaan. Was toch nog stugger dan verwacht. Een volgende keer zou ik wellicht gaan voor een temperatuur die iets lager is (85 graden) en er dan 14 of 15 uur voor uittrekken. De smaak was op deze manier wel echt super.
	Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk