BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste pulled pork

 
 

karsb

Vuurmaker
Berichten
80
Gisteren was het dan eindelijk zover. Op het menu stond PP. Na afgelopen zaterdag een smoking cursus dagje gehad te hebben bij Reitse van restaurant t Plein in Joure, kon ik op zondag het geleerde in de praktijk brengen.

Zaterdagavond eerst de procureur van 1,5 kilo ge?njecteerd, in de rub gezet en in folie teruggezet in de koelkast.
b8f8a186740ecfa5771c7a6a4ccd7e00.jpg

ee121b07db000b0e50c0a0e4603848c3.jpg


Zondagochtend lag het bed te lekker om er heel vroeg uit te gaan. Dus uiteindelijk pas om 09.30 de smoker aangestoken op de minion methode en om 10.00 kon de procureur zich ook verder lekker opwarmen onder het genot van een eikenhout rook luchtje

2b798f74d205b217db9b3e7e0a5eb079.jpg


Om 12.45 had hij een kerntemperatuur bereikt van 74 graden en kon de glaze erop

b0b3790c55fbb4d3261e125fc35d1f13.jpg


En weer terug op de WSM

c3ba47599ba2565e5a410d2184bfc24e.jpg


Om 14.45 weer van de WSM af om heerlijk ingepakt in folie de laatste graden te stijgen

7f5e697d0fc860aad32fae541e27c970.jpg


Om 16.00 was de kerntemperatuur 88 graden en was het tijd om dit cadeautje uit te pakken

93facda248733fa9f3ecfc09d43424c7.jpg


Na een uurtje rusten kon het pullen beginnen. Eindsaus erbij en heerlijk smullen.
623614c7961fe3735999e14cdc6a5151.jpg


5b49e3b43ec95dac56f22e1658147df9.jpg


Het pullen vond ik nog wel wat lastig gaan. Was toch nog stugger dan verwacht. Een volgende keer zou ik wellicht gaan voor een temperatuur die iets lager is (85 graden) en er dan 14 of 15 uur voor uittrekken. De smaak was op deze manier wel echt super.

7c12ef1b5d93bd4c12f0fdd797822fe8.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

 
Ik denk dat het zware pullen veroorzaakt wordt doordat hij er niet lang genoeg op gelegen heeft. Heb je op 1 punt de temperatuur gemeten of op meerdere punten? Probeer met een sateprikker in het vlees te prikken, als dit makkelijk gaat is ie goed, moet je een beetje kracht zetten, dan mag die nog langer.
Ik snap je opmerking ook niet helemaal: ' Een volgende keer zou ik wellicht gaan voor een temperatuur die iets lager is (85 graden) en er dan 14 of 15 uur voor uittrekken.'
Als je met de 85 graden de kern temperatuur bedoelt: dit zou ik niet lager zetten als je het pullen gemakkelijker wil maken.
En 14 of 15 uur er voor uittrekken: het varken bepaald hoelang hij nodig heeft. Je kunt dit alleen be?nvloeden door een andere dome temperatuur te hanteren.
 
Jowi zei:
Ik denk dat het zware pullen veroorzaakt wordt doordat hij er niet lang genoeg op gelegen heeft. Heb je op 1 punt de temperatuur gemeten of op meerdere punten? Probeer met een sateprikker in het vlees te prikken, als dit makkelijk gaat is ie goed, moet je een beetje kracht zetten, dan mag die nog langer.
Ik snap je opmerking ook niet helemaal: ' Een volgende keer zou ik wellicht gaan voor een temperatuur die iets lager is (85 graden) en er dan 14 of 15 uur voor uittrekken.'
Als je met de 85 graden de kern temperatuur bedoelt: dit zou ik niet lager zetten als je het pullen gemakkelijker wil maken.
En 14 of 15 uur er voor uittrekken: het varken bepaald hoelang hij nodig heeft. Je kunt dit alleen be?nvloeden door een andere dome temperatuur te hanteren.
Die temperatuur die ik noemde slaat idd op de rooster temperatuur. Daar eens mee spelen! Kerntemperatuur was op 3 verschillende plaatsen gemeten

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

 
Lekker, ziet er prima uit.
Dat lust ik ook wel.
Gefeliciteerd met je KNOR  :) !
 
Gratz met knorrie!

Probeer dr kerntemperatuur te zien al leidraad; bij 88 graden test ik de zachtheid door een satehprikker erin te prikken. Glijdt die erdoor als door boter, gaat hij eraf, zoniet laat ik hem liggen en probeer ik het een half uurtje later opnieuw.
 
lekker broodje hoor, het varken bepaald idd zelf wanneer hij klaar is  ;)
 
Prima eerste run!

Ik prik ook tot ik zeker weet dat deze botergaar is :) Ben ook fan van easy pulling!
 
Ziet er inderdaad lekker uit. Ook zoals al vaker hierboven is aangegeven dat ik ook altijd de prikker test doe. Het kan dan ook zo maar zijn dat de kern dan ondertussen al 90 graden is of zelfs 91 dat is opzich geen probleem.


Ik zou dan ok eerder voor een iets hogere kern kiezen.


Gefeliciteerd met je knor.
 
Terug
Bovenaan Onderaan