BasBQ
Beef en Steak

MIjn eerste Pulled Porc op de Kamado

 
 

SteenErts

Vuurmaker
Berichten
82
Gisteravond de picnic binnengekregen en niet eerst het vet er van af gehaald. In de rub gezet en daarna in de koelkast. Om het uur even een beetje masseren, (thanks neef ;))
en nu net op de kamado gelegd. Leve de looft lighter.

Fotos volgen snel. Keep you posted

[me=SteenErts]heeft verder een drukke dag dus... be patient[/me]
 
Maccie zei:
Succes met je run. Wacht de foto's af

komen er een paar:

In het folie en de rub voordat ie de koelkast voor een nachtje er in ging:



Zojuist toen ie er op kwam te liggen:



Ben heel benieuwd


Ook nog een vraag: mag ik tussendoor kijken? Nee he? :-O
 
Succes met je run.
Ben je trouwens binnen aan het werk?
 
Ziet er goed uit, en wat een mooie platesetter en rooster gebruik je =))
(refereert alweer aan een ander topic)
 
Rudik zei:
Succes met je run.
Ben je trouwens binnen aan het werk?

Koelkast staat binnen maar de kamado staat buiten... (tegen de keuken aan, dat dan weer wel ;) )
 
ReneR zei:
Ziet er goed uit, en wat een mooie platesetter en rooster gebruik je =))
(refereert alweer aan een ander topic)


Ja, volgens mij mis ik een onderdeel... maar tijd voor een update: 6uur later:

 
Nou moe. Hij ligt er nu 12 uur in maar nog geen kerntemperatuur van 71 graden. Wel nog vochtig. Wanneer kan ik hem er uit halen?
 
Olaf zei:
Ik zou hem inpakken, dan terugleggen en bij 88 graden kerntemperatuur eraf halen.

Man, dat was het antwoord wat ik zocht. Ik had het gelukkig zelf al een beetje geconcludeerd uit en ander topic.

Olaf +1
 
Update. Na veertien uur kreeg ik hem niet op 80 of 88 graden. Er na het inpakken maar uitgehaald en hij ligt nu bijna een uur te wachten. Ga hem zo maar eens uitpakken. Foto van in rust:


[me=SteenErts]is benieuwd[/me]

Update. Vlak voordat code geel losbarst:
 
SteenErts zei:
Nou moe. Hij ligt er nu 12 uur in maar nog geen kerntemperatuur van 71 graden. Wel nog vochtig. Wanneer kan ik hem er uit halen?

Je kan hem eruit halen als hij 88graden is.
 
SteenErts zei:
Update. Na veertien uur kreeg ik hem niet op 80 of 88 graden. Er na het inpakken maar uitgehaald en hij ligt nu bijna een uur te wachten. Ga hem zo maar eens uitpakken. Foto van in rust:


[me=SteenErts]is benieuwd[/me]

Update. Vlak voordat code geel losbarst:

Je heb hem er te vroeg vanaf gehaald.
Je PP zat in een zone en daar moet hij gewoon door heen, mijn eerste keer heb ik er 23uur over gedaan.
Probeer anders de volgende keer de wedstrijd PP, dat gaat een stuk sneller.
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/varken/wedstrijd-pulled-pork/
 
Wat was jou dome temperatuur eigenlijk.
 
Mike +1
 
Terug
Bovenaan Onderaan