- Berichten
- 110
Vrijdag 13/11 mijn eerste pulled pork gemaakt.
Door dat het mijn eerste pp is, heb ik voor save gespeeld en mij redelijk gehouden aan het noskos - wedstrijdrecept.
Door de vreselijke gebeurtenissen in Parijs geen zin gehad om een verslagje te maken.
Ongelooflijk wat die mensen bezielen.......
Nu ja hier komt mijn verslagje.
Donderdag 12/11
Noskos Sweet and smokey BBQ saus gemaakt. De saus heb ik opgewarmt op de weber met hickory rookhout. liquid smoke vond ik niet.

De rub: Southern Succor Pork Rub

Injectie mix: appelsap, appel azijn, honing, worchestershire, zeezout en ajuinpoeder

Het vlees: Een spiering (procureur) van 2,1 kg

De rub ingewreven en om de 5 cm ge?njecteerd met de marinade

Vlees ingepakt en een nachtje in de koelkast.

Vrijdag 13/11
9u30 Weber klaargemaakt op indirect grillen. Minion methode en Kersenhoutsnippers bij de briketten.

9u45 En we zijn vertrokken. De 130? limiet was teveel, ik heb die dan nog aangepast.

10u 105? 27?
10u30 115? 37?
11u 112? 47?
11u30 117? 55?
12u 114? 60?
12u30 111? 64?
12u40 98? 64? oei oei Briketten aan het uitgaan, vlug wat koude bij gedaan.
Toen liep het mis dometemp bleef naar beneden gaan, zwarte rook, vlug een mini brikettenstarter aangestoken.
Toen die klaar waren er een paar bij de de koude kolen gedaan in de weber.
En we waren weer vertrokken. oef
13u30 117? 67?
14u 114? 70?
14u30 115? 72? we zijn 5 uur bezig, normaal moest ik nu de glaze opdoen. Maar had geen tijd, ik moest naar school om mijn kids...... grrrrrrr
15u30 111? 72? Net terug van school (de kids hadden uiteraard net vandaag alle tijd van de wereld..... Ik niet dus X( X( X( :> ) Vlug de glaze op


16u 113? 68?
16u30 110? 71?
17u 111? 72? (Rond dit uur heb ik weer extra briketten moeten aanleggen)
17u30 115? 73?
18u 116? 76? Tijd om het vlees in aluminiumfolie te draaien.

19u 115? 80?
19u30 116? 88? Yesssss klaar

Nu nog een uurtje in aluminiumfolie (ons geduld wordt op de proef gesteld..... X( maar blijven volhouden)
20u30 En hier is ie dan

Smoke ring:


Dan nog een deel van de pulled pork in de eindsaus gedraaid (niet iedereen wou de saus, pech voor hun want die was heerlijk)
Hier op een broodje

Voor mijn eerste Pulled pork ben ik best wel tevreden.
Een BBQ run van 10 uur had ik nog nooit gedaan, zeker voor herhaling vatbaar.
Alleen dat geklungel van de briketten tijdens de run was wat stressy, gelukkig nog goed gekomen.
Jammer ook dat ik op een cruciaal moment achter mijn kids moest naar school. De volgende keer daar toch wat rekening mee houden.
Bedankt Noskos voor dit recept, we vonden het heel lekker. En zeker met die eindsaus....
We waren met 4 volwassenen en eentje ervan weigerde toch van de eindsaus te proeven, die nodig ik nooit meer uit haha nee grapje.
Ik vreesde wat van kruiding dat het te pikant ging zijn, maar nee hoor. Was perfect.
Door dat het mijn eerste pp is, heb ik voor save gespeeld en mij redelijk gehouden aan het noskos - wedstrijdrecept.
Door de vreselijke gebeurtenissen in Parijs geen zin gehad om een verslagje te maken.
Ongelooflijk wat die mensen bezielen.......
Nu ja hier komt mijn verslagje.
Donderdag 12/11
Noskos Sweet and smokey BBQ saus gemaakt. De saus heb ik opgewarmt op de weber met hickory rookhout. liquid smoke vond ik niet.

De rub: Southern Succor Pork Rub

Injectie mix: appelsap, appel azijn, honing, worchestershire, zeezout en ajuinpoeder

Het vlees: Een spiering (procureur) van 2,1 kg

De rub ingewreven en om de 5 cm ge?njecteerd met de marinade

Vlees ingepakt en een nachtje in de koelkast.

Vrijdag 13/11
9u30 Weber klaargemaakt op indirect grillen. Minion methode en Kersenhoutsnippers bij de briketten.

9u45 En we zijn vertrokken. De 130? limiet was teveel, ik heb die dan nog aangepast.

10u 105? 27?
10u30 115? 37?
11u 112? 47?
11u30 117? 55?
12u 114? 60?
12u30 111? 64?
12u40 98? 64? oei oei Briketten aan het uitgaan, vlug wat koude bij gedaan.
Toen liep het mis dometemp bleef naar beneden gaan, zwarte rook, vlug een mini brikettenstarter aangestoken.
Toen die klaar waren er een paar bij de de koude kolen gedaan in de weber.
En we waren weer vertrokken. oef
13u30 117? 67?
14u 114? 70?
14u30 115? 72? we zijn 5 uur bezig, normaal moest ik nu de glaze opdoen. Maar had geen tijd, ik moest naar school om mijn kids...... grrrrrrr
15u30 111? 72? Net terug van school (de kids hadden uiteraard net vandaag alle tijd van de wereld..... Ik niet dus X( X( X( :> ) Vlug de glaze op


16u 113? 68?
16u30 110? 71?
17u 111? 72? (Rond dit uur heb ik weer extra briketten moeten aanleggen)
17u30 115? 73?
18u 116? 76? Tijd om het vlees in aluminiumfolie te draaien.

19u 115? 80?
19u30 116? 88? Yesssss klaar

Nu nog een uurtje in aluminiumfolie (ons geduld wordt op de proef gesteld..... X( maar blijven volhouden)
20u30 En hier is ie dan


Smoke ring:


Dan nog een deel van de pulled pork in de eindsaus gedraaid (niet iedereen wou de saus, pech voor hun want die was heerlijk)
Hier op een broodje

Voor mijn eerste Pulled pork ben ik best wel tevreden.
Een BBQ run van 10 uur had ik nog nooit gedaan, zeker voor herhaling vatbaar.
Alleen dat geklungel van de briketten tijdens de run was wat stressy, gelukkig nog goed gekomen.
Jammer ook dat ik op een cruciaal moment achter mijn kids moest naar school. De volgende keer daar toch wat rekening mee houden.
Bedankt Noskos voor dit recept, we vonden het heel lekker. En zeker met die eindsaus....
We waren met 4 volwassenen en eentje ervan weigerde toch van de eindsaus te proeven, die nodig ik nooit meer uit haha nee grapje.
Ik vreesde wat van kruiding dat het te pikant ging zijn, maar nee hoor. Was perfect.