renedv
Sprokkelaar
- Berichten
- 42

En zo begon het

Een stukje schouder "3.5KG" waarvan ik het dikste stukje vet heb verwijderd.
Dit vet leg ik er weer op zodra alles in de Q zit. In dit geval .. Vet is goed!
De rub die ik gebruikt heb is de standaard rub van B&S.
Nadat ik hem met honing mosterd heb ingesmeerd heb ik hem met een ruime hoeveelheid rub in folie ingepakt.
Toen hij eenmaal ingepakt was heb ik hem met een mix van appelsap en honing ruim ge?njecteerd.
Ongeveer 1 glas appelsap 2 eetlepels honing en een beetje zout
O ja nog ff de HM calibreren in kokend water.
Probe 0 had - 3 nodig en probe 1 had -1 nodig en toen ...

Bingo!
Maar dit was gisteren...
Voordat ik naar bed ging het stuk schouder uit de koelkast gehaald zodat het op temperatuur kan komen.
Om 6:30 ging de wekker en ik was er binnen 5 min uit en had me kleren al aan

Aangezien ik alles al klaar gelegd had kon ik gelijk aan de slag.
Het waait behoorlijk maar dat mag de pret niet drukken. Het is in elk geval droog

Me BGE met een ruime hoeveelheid kolen elektrisch aangestoken en inelkaar gezet.

Convector er op.
Bakje water met een biertje er in.
Rooster er op.
Vlees op het rooster en de Probes er in.

Was bijna het hout vergeten maar dat kon er nog wel tussendoor. Leg het altijd aan de buitenkant en het was uiteraard goed nat gemaakt.
HM aan en gaan met die ... PP


En voor diegene die mee wil kijken. http://217.123.252.210:8888/
En nu wachten. Het resultaat zal ik vanmiddag laten zien.
Fijne dagen allemaal!!
9:20 UPDATE het is licht
Nu kun je goed zien dat er best wel een verschil in de dome thermometer en de pid probe zit. ongeveer 10 graden

13:15 UPDATE Stroom viel even uit
Had gelukkig niet veel effect op het vlees maar de PID ging wel ff omlaag.
Na ruim een kwartier was alles weer in orde en kon ik op naar de 74 graden.
14:45 UPDATE 74 Graden!!

mmmm

vet er af .. heeft zijn werk gedaan


Het stukje vlees ff lekker ingesmeerd met een mix van Ketjub Ketjab peper en een beetje honing.

Vuurtje brand nog lekker ....

beetje rookhout erbij en weer door .. op naar de 88 graden
