BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste PP ism de Heatermeter :)

renedv

Sprokkelaar
Berichten
42
IMG_3098_zpsd0l2anxs.jpg


En zo begon het :)

Een stukje schouder "3.5KG" waarvan ik het dikste stukje vet heb verwijderd.
Dit vet leg ik er weer op zodra alles in de Q zit. In dit geval .. Vet is goed!

De rub die ik gebruikt heb is de standaard rub van B&S.
Nadat ik hem met honing mosterd heb ingesmeerd heb ik hem met een ruime hoeveelheid rub in folie ingepakt.
Toen hij eenmaal ingepakt was heb ik hem met een mix van appelsap en honing ruim ge?njecteerd.
Ongeveer 1 glas appelsap 2 eetlepels honing en een beetje zout

O ja nog ff de HM calibreren in kokend water.
Probe 0 had - 3 nodig en probe 1 had -1 nodig en toen ...
IMG_3114_zpsnccpg3ny.jpg

Bingo!

Maar dit was gisteren...

Voordat ik naar bed ging het stuk schouder uit de koelkast gehaald zodat het op temperatuur kan komen.
Om 6:30 ging de wekker en ik was er binnen 5 min uit en had me kleren al aan :)

Aangezien ik alles al klaar gelegd had kon ik gelijk aan de slag.

Het waait behoorlijk maar dat mag de pret niet drukken. Het is in elk geval droog :)

Me BGE met een ruime hoeveelheid kolen elektrisch aangestoken en inelkaar gezet.
IMG_3115_zps4im0qqsl.jpg


Convector er op.
Bakje water met een biertje er in.
Rooster er op.
Vlees op het rooster en de Probes er in.

IMG_3118_zpsduwnqog2.jpg


Was bijna het hout vergeten maar dat kon er nog wel tussendoor. Leg het altijd aan de buitenkant en het was uiteraard goed nat gemaakt.


HM aan en gaan met die ... PP :)

IMG_3120_zpsuvgka4oj.jpg


En voor diegene die mee wil kijken. http://217.123.252.210:8888/

En nu wachten. Het resultaat zal ik vanmiddag laten zien.
Fijne dagen allemaal!!

9:20 UPDATE het is licht
Nu kun je goed zien dat er best wel een verschil in de dome thermometer en de pid probe zit. ongeveer 10 graden

IMG_3122_zpsfxl9zkak.jpg


13:15 UPDATE Stroom viel even uit
Had gelukkig niet veel effect op het vlees maar de PID ging wel ff omlaag.
Na ruim een kwartier was alles weer in orde en kon ik op naar de 74 graden.

14:45 UPDATE 74 Graden!!

WP_20151226_001_zpsfd9xjce9.jpg

mmmm
WP_20151226_002_zpscflaszyg.jpg

vet er af .. heeft zijn werk gedaan :)

WP_20151226_003_zpskgb2syvz.jpg

Het stukje vlees ff lekker ingesmeerd met een mix van Ketjub Ketjab peper en een beetje honing.

WP_20151226_004_zpsyppye3hl.jpg

Vuurtje brand nog lekker ....

WP_20151226_006_zpsswi9ynab.jpg

beetje rookhout erbij en weer door .. op naar de 88 graden :)
 
Lekker lekker!
Strak op 110 en intern nu net boven de 40 graden zie ik :D
Leuk dat je ons laat meekijken btw!
 
SilverFox zei:
Lekker lekker!
Strak op 110 en intern nu net boven de 40 graden zie ik :D
Leuk dat je ons laat meekijken btw!

Graag gedaan. Ben heel erg benieuwd maar ziet er tot nu toe goed uit. Die heatermeter is zo gek nog niet ;)
 
succes vandaag
 
Succes ermee!
 
Dank je. Gaat tot nu toe helemaal goed en denk dat dat wel zo blijft :) over een paar uurtjes weten we het....
 
Goed bezig, wordt een heerlijke maaltijd zoals het er nu uitziet !
 
En die geur!! mmmm ... water loopt je in de mond :)
 
Dank je.. inmiddels de kern op 70 graden .. pit blijft mooi 110 en zit nu op het punt dat hij even stil lijkt te staan.. zal met een uur wel weer omhoog gaan.
 
Jaakke,

Die minimax wil ik ook nog gaan aanschaffen.. Doen? en zo ja waarom?
 
Goed bezig. En succes.
 
Hey Ren?,

ziet er goed uit !
Mijn eerste sessie heb ik maar niet gepost :-O.
Oudejaarsdag poging 2 :).

Gr Ren?.
 
En ? Hoe is het eind resultaat?
Ben wel benieuwd hoe de honing mosterd smaakt ik heb tot nu toe altijd droog gerubt, of met een beetje olijf olie.
 
Mooi geworden, ziet er smakelijk uit
 
Ik zal er straks even een paar fotos bij plaatsen :) maar resultaat was MMMMMMMM :)
 
Komt goed!
 
Terug
Bovenaan Onderaan