- Berichten
- 362
Zo, na nu 2 keer mijn bastard te hebben gebruikt om gewoon te grillen, wilde ik mijn eerste low and slow proberen. Dus had ik voor vandaag gerookte kip op het programma staan. Ik heb dit recept gevolgd: https://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=21349.0.
Dus vroegertje genomen van het werk en thuis direct een pekelbadje gemaakt. Ik had de avond te voren al wel een blok van 1 liter water ingevroren om eea te versnellen.
Terwijl mijn kipfiletjes lekker in hun badje lagen, de bastard aangestoken. Ik denk ik begin vroeg om nog wat te kunnen corrigeren indien nodig. Bovendien gaf het mij wat tijd om de thermometer van de bastard te ijken. Als een pauw zo trots was ik toen ik hem inderdaad stabiel op 100c kreeg
Na 2 uur in het pekelbad, blokje rookhout (appel) op de kolen gelegd en de kipfilet indirect op het rooster gelegd, kernthermometer er in en afwachten maar.
Bij 61 graden wilde die kip niet meer heter worden en de twijfel sloeg toe (is dat nu die stall? Doe ik het wel goed?) maar billen bij elkaar en afwachten maar weer. Na een uur begon de temp weer te stijgen.
Toen de kip zijn gaarheid had bereikt, kip nog even laten rusten. Dit is het resultaat geworden:
Dus vroegertje genomen van het werk en thuis direct een pekelbadje gemaakt. Ik had de avond te voren al wel een blok van 1 liter water ingevroren om eea te versnellen.
Terwijl mijn kipfiletjes lekker in hun badje lagen, de bastard aangestoken. Ik denk ik begin vroeg om nog wat te kunnen corrigeren indien nodig. Bovendien gaf het mij wat tijd om de thermometer van de bastard te ijken. Als een pauw zo trots was ik toen ik hem inderdaad stabiel op 100c kreeg

Na 2 uur in het pekelbad, blokje rookhout (appel) op de kolen gelegd en de kipfilet indirect op het rooster gelegd, kernthermometer er in en afwachten maar.
Bij 61 graden wilde die kip niet meer heter worden en de twijfel sloeg toe (is dat nu die stall? Doe ik het wel goed?) maar billen bij elkaar en afwachten maar weer. Na een uur begon de temp weer te stijgen.
Toen de kip zijn gaarheid had bereikt, kip nog even laten rusten. Dit is het resultaat geworden:
