BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste keer........... Q-en op de WSM

 
 

mitch01

Stoker
Berichten
267
Hallo q-ers,

Vandaag mijn eerste keer met de WSM.
Eigenlijk nog niet eens de bedoeling dus maar een beetje ge?mproviseerd. Kon het niet laten haha

even gewandeld met vrouw en kids en op de terugweg bij de supermarkt naar binnen.
Er stond nog 1 scharrelkip in het schap en heb nog 1 kilo half-om-half gehakt gekocht.

Ik heb niet zo veel foto's gemaakt want op een gegeven moment zat mijn tuin vol met 10 mensen.
Die het trouwens allemaal wel lekker vonden!! Vooral de kip.

Heb er een cherry coke blikkip van gemaakt (voor de oplettende, het blik is niet van cherry coke maar de inhoud wel!).
De CCC dus haha.
Helemaal in gesmeerd met olijfolie en toen de rub er overheen.

epusy4yq.jpg


En toen de fatty-meatloaf-achtige-homp-vlees
Met wat brood,ei,beschuit,peper,zout,knoflookpoeder,beetje rub,wat lapjes bacon fijn gesneden en wat worchessesesesetersercherter saus (moet hem toch eens in mijn woordenboek zetten)

8u9yzu4u.jpg


De temperatuur van de meter in de smoker doet het toch buitengewoon goed.

9e4ara2a.jpg


De buurt weet nu ook dat ik een smoker heb

e6u2ady7.jpg


De CCC was bijna op 75 graden kern..

bygatyta.jpg


De fatty-meatloaf-achtige-homp-vlees klaar op 73 graden kern eraf gehaald en even laten rusten in de folie

ytavyzah.jpg

9u7aqahu.jpg


Best een goede eerste run gehad van zo'n 2 uur op 125-130 graden
Wel telkens wat moeten schuiven maar dat is volgens mij de eerste paar keer altijd het geval met een WSM, had ik eens gelezen hier.

IK VERMOED DAT HET BLINKENDE ER ZOMAAR EENS SNEL AF KAN ZIJN

nudy4u8y.jpg












 
Ziet er goed uit!!

En die WSM herken je waarschijnlijk al snel niet meer terug. Die van mij was binnen een paar weken al lekker vettig van binnen.
 
veel plezier met je WSM
 
Mooie run hoor,gefeliciteerd :D
 
hey lekker hoor!!

hij word inderdaad steeds sneller en stabieler!
 
Gefeliciteerd met je WSM!

Mooie maidenrun, ik had graag aangeschoven ;)
 
ziet er goed uit, hoe was het vel bij die lage temp?
 
Terug
Bovenaan Onderaan