BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste keer PP

 
 

avr

Pitmaster
Berichten
918
Gisteren voor de eerste keer PP klaargemaakt, hij lag al enkele weken in de vriezer maar donderdagavond verhuist naar de koelkast.
Zaterdag morgen ge?njecteerd en in de rub gezet, in de folie en terug de koelkast in.
acee6e75dc9ac7e005bfa30ef91eaf01.jpg
3d8ec38291bfe9a45d740cc68857327b.jpg


Zondag morgen de weber klaar gemaakt , zo'n 40'koude kokosbriketten in de mand en daar heb ik 10 gloeiende in de hoek bovenop gelegd, het was de eerste slow sessie maar ik kon de temp redelijk makkelijk tussen de 110 en 120 gr houden.
b0e4a30deca1871bae9fc6309b0f05bb.jpg
d42e0b172ca718d20d070e47033b664d.jpg


Om 8 uur het vlees erop en ongeveer 6 uur later een kern temp van ongeveer 75 ( dacht ik!!!) vlees eraf en in de zilverfolie en terug erop, maar toen na terug plaatsen van de temp sonde bleek de temp maar 64 gr te zijn? Zou het kunnen dat de sonde te dicht op het bot geplaatst was?
c0d6d71e87e26b4302d7fd2f4350f6f9.jpg
434b8c0f202488b58277fda531221e10.jpg
c2bfe6df49b229514f0e8f96b87f4c5b.jpg

Om een lang verhaal kort te houden hij heeft er in totaal 13 uur opgelegen tot een kern temp van 88 gr bereikt was, maar het resultaat was een heerlijk malse en sappig broodje PP
79f2346c2a9d7edeab8af46f1ef69d00.jpg
95b30a052c23447b975f823b89eff888.jpg
6cb5f061dd6181228cbf9ad65541d55e.jpg




Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
ziet er heerlijk uit, gefeliciteerd met je knor  :)
 
sieb zei:
ziet er smakelijk uit. wel erg laat eten op die manier :)

Ach je moet er wat voor over hebben :D
 
Lekker hoor, ziet er goed uit. Gefeliciteerd met knor!!
 
Lekker! Gefeliciteerd met je sticker!
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Mooi hoor, gratz met knorrie!
 
Terug
Bovenaan Onderaan